Smuk og velsmagende forret med krebsehaler. Krebs er desværre ikke noget de fleste danskere har stiftet bekendskab, hvilket vi synes er synd. Det er saftigt og har masser af de gode egenskaber fra skaldyr. Vi har opskriften fra bogen "Fisk på gaflen", skrevet af Rasmus Grønbech.

Opskrift på krebs i cremet svampesauce
Smuk og velsmagende forret med krebsehaler.
Krebs er desværre ikke noget de fleste danskere har stiftet bekendskab, hvilket vi synes er synd.
Det er saftigt og har masser af de gode egenskaber fra skaldyr.
Vi har opskriften fra bogen “Fisk på gaflen“, skrevet af Rasmus Grønbech.

Antal: personer
Krebs i cremet svampesauce
Smuk og velsmagende forret med krebsehaler. Krebs er desværre ikke noget de fleste danskere har stiftet bekendskab, hvilket vi synes er synd. Det er saftigt og har masser af de gode egenskaber fra skaldyr. Vi har opskriften fra bogen "Fisk på gaflen", skrevet af Rasmus Grønbech.
Ingredienser
Krondildskogte krebs
- 48 stk. Krebs store, sprællevende danske krebs
- 1 stk. Hvidløg helt
- 2 stk. Citroner økologiske
- 4 stk. Gulerødder
- 4 stk. Løg
- 1 liter Øl lys
- 250 gram Usaltet smør
- 4 liter Vand
- 1 bunch Dild krondild
- 1 spsk. Peberkorn sorte
- 1 spsk. Groft salt
- 1 spsk. Tomatpure
Krebs i cremet svampesauce
- 20 stk. Krebsehaler pillede krondildskogte. Se ovenstående
Svampe i cremesauce
- 500 gram Svampe blandede svampe, fx karljohan, kantarel og sort trompethat
- 1 fed Hvidløg
- 1 stk. Skalotteløg
- 2 spsk. Olivenolie
- 1 deciliter Noilly Prat
- 2 deciliter Fiskefond eller skaldyrsfond
- 0.25 liter Piskefløde
- 1 deciliter Creme Fraiche 38 %
- 1 stk. Citron
- Salt og Peber friskkværnet
Sådan gør du
Krondildskogte krebs
- Del hvidløget i fed. Skær citronerne i skiver. Skræl gulerødderne og pil løgene og snit dem i passende ringe og bland med resten af ingredienserne til lagen i en gryde og småkog i ca. 10 minutter. Afliv krebsene (se tip) og kom dem ned i den kogende lage. Tag straks gryden af blusset og lad krebsene køle af i lagen i ca. 15 minutter, hvorefter de er klar til servering.
Krebs i cremet svampesauce
- Rens svampene grundigt og skær dem i mundrette stykker. Pil og snit hvidløg og skalotteløg fint. Steg svampene i en gryde i olivenolien. Tilsæt løg og hvidløg, når svampene begynder at tage farve. Hæld Noilly Prat ved og kog helt ind. Tilsæt nu fond og piskefløde. Kog væsken ind til en tæt, cremet konsistens. Rør cremefraichen i og smag til med salt, peber og en anelse frisk citronsaft. Varm de pillede krebsehaler op i saucen og server.
Noter
TIP:
Afliv krebsen ved at stikke en skarp, spids kniv ind i skjoldet, hvor der er aftegninger af et kryds.
Krebsen vil herved være aflivet på stedet.