x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Chili con carne

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 6. december 2018

Chili con carne er efterhånden meget almindelig i Danmark. I modsætning til, hvad mange tror, kommer den ikke fra Mexico, men fra USA, mere præcist grænselandet mellem Mexico og Texas. Retten tilhører det, man kalder TexMex-køkkenet og har været en fast bestanddel af det amerikanske menukort i over 100 år. 

Der er mange variationer af retten: hakket kød eller småkød, med eller uden tomater, med eller uden bønner, baked beans, kidneybønner, pintobønner, et væld af krydderier og grøntsager og tilbehør. Chili con carne kan serveres som en suppe med brød til eller med ris og en klat creme fraiche, i tortillas eller på nachos. En fantastisk grundret. 

Min chili con carne er meget inspireret af Mexico, så derfor bruger jeg både koriander, kanel og chokolade samt peberfrugt og majs, men prøv dig frem 🙂    


Chili con carne

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen

Ingredienser

  • 2 stk. Løg
  • 4 clove Hvidløg
  • 2 stk. Peberfrugt
  • 2 stk. Chili Frisk
  • 500 gram Hakket Oksekød

Krydderier

  • 2 stk. Kanelstang
  • 1 spsk. Spidskommen
  • 3 tsk. Koriander
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 0.5 tsk. Nelliker
  • 1 spsk. Oregano

Fyld

  • 2 can Tomater
  • 0.5 liter Vand eller mørk øl
  • 1 spsk. Eddike
  • 15 gram Mørk chokolade 80% (el. 1 tsk. kakao)
  • 2 can Bønner f.eks. kidney og baked
  • 1 deciliter Sesamfrø
  • 1 can Majs Kan undlades

Sådan gør du

  • 1.    Hak løg, peberfrugt og hvidløg groft.
    2.    Steg dem i olie i en gryde til de er blevet let brune, og tag dem så op.
    3.    Steg nu kødet i gryden. Sørg for at det bliver godt stegt!
    4.    Når kødet er stegt, så tilsæt krydderierne og rør sammen.
    5.    Tilsæt tomater og rør rundt et par gange.
    6.    Lad det simre 5 min. 
    7.    Tilsæt vand og eddike og rør rundt et par gange.
    8.    Tilsæt hakket chokolade og grøntsager og rør rundt et par gange.
    9.    Lad det simre i en times tid – rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på!
    10.  Tilsæt majs, bønner og sesamfrø og lad gryden simre yderligere 10 min.
    11.   Server med ris og creme fraiche eller guacamole.

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært på GastroFun Premium og en del af redaktionen her på siden, og så er han med i MasterChef 21.