
Opskrift på chili con carne
Chili con carne er efterhånden meget almindelig i Danmark. I modsætning til, hvad mange tror, kommer den ikke fra Mexico, men fra USA, mere præcist grænselandet mellem Mexico og Texas. Retten tilhører det, man kalder TexMex-køkkenet og har været en fast bestanddel af det amerikanske menukort i over 100 år.
Der er mange variationer af retten: hakket kød eller småkød, med eller uden tomater, med eller uden bønner, baked beans, kidneybønner, pintobønner, et væld af krydderier og grøntsager og tilbehør. Chili con carne kan serveres som en suppe med brød til eller med ris og en klat creme fraiche, i tortillas eller på nachos. En fantastisk grundret.
Min chili con carne er meget inspireret af Mexico, så derfor bruger jeg både koriander, kanel og chokolade samt peberfrugt og majs, men prøv dig frem 🙂

Chili con carne
Ingredienser
- 2 stk. Løg
- 4 fed Hvidløg
- 2 stk. Peberfrugt
- 2 stk. Chili Frisk
- 500 gram Hakket Oksekød
Krydderier
- 2 stk. Kanelstang
- 1 spsk. Spidskommen
- 3 tsk. Koriander
- 1 tsk. Cayennepeber
- 0.5 tsk. Nelliker
- 1 spsk. Oregano
Fyld
- 2 dåse Tomater
- 0.5 liter Vand eller mørk øl
- 1 spsk. Eddike
- 15 gram Mørk chokolade 80% (el. 1 tsk. kakao)
- 2 dåse Bønner f.eks. kidney og baked
- 1 deciliter Sesamfrø
- 1 dåse Majs Kan undlades
Sådan gør du
- Hak løg, peberfrugt og hvidløg groft.
- Steg dem i olie i en gryde til de er blevet let brune, og tag dem så op.
- Steg nu kødet i gryden. Sørg for at det bliver godt stegt!
- Når kødet er stegt, så tilsæt krydderierne og rør sammen.
- Tilsæt tomater og rør rundt et par gange.
- Lad det simre 5 min.
- Tilsæt vand og eddike og rør rundt et par gange.
- Tilsæt hakket chokolade og grøntsager og rør rundt et par gange.
- Lad det simre i en times tid – rør rundt en gang imellem, så det ikke brænder på!
- Tilsæt majs, bønner og sesamfrø og lad gryden simre yderligere 10 min.
- Server med ris og creme fraiche eller guacamole.