ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Svinekæbepizza med kartoffel og pesto

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 25. oktober 2018

En lækker og anderledes pizza med fyld af en krydret kartoffelmos, braiserede svinekæber, grøn pesto og frisk rosmarin.

Et par braiserede svinekæber der var tilovers fra tidligere og havde været en tur i fryseren, fik nyt liv som fyld på denne lækre pizza. Det er i det hele taget en rigtig god ide at bruge forskellige former for rester på dine pizzaer, da du på denne måde undgår madspild samt måske opdager helt nye og lækre kombinationer af den italienske klassiker.


Antal: 4 Portioner

Svinekæbepizza med kartoffel og pesto

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 3 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 25 gram Gær
  • 2.5 deciliter Vand lunkent
  • 1 spsk. Groft salt
  • 4 spsk. Olie
  • 600 gram Pizzamel eller tipo 00
  • 500 gram Kartofler
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 3 spsk. Rosmarin frisk, hakket
  • Krydderier salt og hvid peber
  • 2 stk. Svinekæber tilberedte, se i opskriften
  • Rosmarin friske kviste
  • Pesto grøn
  • Revet ost

Sådan gør du

  • Pizzadej:

    Bland lunkent vand, gær, salt og olie i en skål og rør, til gæren er opløst.
    Rør melet i lidt ad gangen, til dejen er smidig og lækker.
    Lad dejen hæve i minimum 2 timer ved stuetemperatur under en badehætte.
    Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 4 stykker - pas på ikke at slå luften ud af dejen.
    Rul dejen så tyndt som muligt, tag evt. dejen op i hånden og arbejd med den på håndryggen, så dejen selv strækker sig tynd.
     

    Kartoffelmos:

    Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
    Kom kartoflerne i en gryde og kom vand på, til det dækker. Der skal ikke salt i vandet! 
    Kog kartoflerne helt møre, det tager cirka 20 minutter.
    Mos kartoflerne med en smule af kogevandet og tilsæt olivenolien.
    Smag mosen til med salt, peber og hakket rosmarin.
     

    Fyld:

    Da jeg lavede denne opskrift med svinekæber, frøs jeg to af dem ned.
    De blev taget op i god tid og trevlet med to gafler, før de kom på pizzaen. Da kødet jo er tilberedt, skal ovnens varme bare genopvarme det. Du kan i princippet bruge mange andre typer af braiseret kød, f.eks. bov, spidsbryst eller skært kød. Har du en rest på lager, så brug det og undgå madspild!
    Kartoffelmosen smøres ud på pizzabundene i et tyndt lag, og kødet fordeles herover.
    Ovenpå kommes grøn pesto, revet ost og frisk rosmarin.
    Pizzaerne bages i 3 minutter ved 275 grader varmluft på bagestål.
    Svinekæbepizza med kartoffel og pesto
     
    Svinekæbepizza med kartoffel og pesto

Noter



Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Bagestålet kan købes her.