Jeg vender altid mine rødspætter i rugmel eller en anden fuldkornsmel. Det er hurtige end klassisk panering med mel, æg og rasp, og så suger det ikke så meget fedtstof.
Steg altid i smør – margarine hører ikke hjemme i et godt køkken. Jeg laver helst min remoulade selv med pickles eller hakkede syltede agurker, asier eller lignende, som røres med karry og lidt drænet yoghurt. Det giver en langt mere mager, men samtidig friskere og lækrere remoulade.
I denne opskrift har jeg kommet lidt syltede havtorn i, men brug gerne, hvad du har i køleskabet af syltet grønt.

Ingredienser
Agurkesalat
- 0.5 stk. Agurk
- 1.5 deciliter Æbleeddike
- 1.5 deciliter Sukker
- 0.5 tsk. Peberkorn Hvide
- 0.5 stk. Chili Rød
Rødspætte
- 4 stk. Rødspættefilet Hele og flåede
- 1.5 deciliter Rugmel
- Smør Til stegningen
- Olie Til stegningen
Havtorn-remoulade
- 250 gram Pickles
- 1 tsk. Karry
- 2 deciliter Yoghurt Drænet
Dildkartofler
- 800 gram Kartofler Asparges
- 1 bundt Dild
Servering
- 0.5 stk. Citron I både
- Groft salt
- Peber Fra kværn
- Rugbrød
Sådan gør du
- Skær agurken i tynde skiver, drys med lidt groft salt, og lad trække ca. ½ time.
- Kog eddike, sukker, hel peber og hakket rød chili op, og hæld 1/3 del af lagen over havtornene.
- Lad trække ca. 15 minutter.
- Den resterende 2/3 af blandingen køles af i køleskab.
- Vrid væden ud af agurkeskiverne, og hæld den kolde eddikelage over. Så beholdes den grønne farve.
- Rens rødspætterne, og vend den i rugmel på begge sider.
- Hak pickles groft, og rør med yoghurt, karry og de syltede havtorn.
- Kog aspargeskartoflerne i saltet vand i ca. 20 minutter, og pil dem derefter.
- Hak dilden groft, og vend med kartoflerne.
- Steg rødspættefileterne gyldne et par minutter i ½ smør og ½ olie på en hed pande, og krydr med salt og peber.
- Anret rødspætterne på en tallerken, og kom stegeskyen over.
- Servér med dildkartofler, agurkesalat, havtorn-remoulade, citron og en skive groft rugbrød.
Om forfatteren
Rasmus er madnørd og forfatter
Opskriften er fra min og Nikolaj Buchardts bog: neurogastronomi.com
Køb bl.a. bogen her hos Saxo.com.