Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Ristaffel

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

26. juni 2019

Opskrift på ristaffel

Ristaffel med kalkun i KARRYsauce, ÆRTER, VALNØDDER, frugt og kokos.

Ristaffel er indbegrebet af hygge og selvom det ikke er lige så populært som tilbage i 90’erne, så går du aldrig galt i byen med denne ret.

Vi har opskriften fra bogen: “Den anti-inflammatoriske kogebog“, hvor forfatteren Anne Larsen siger følgende om opskriften:

“Denne ret er en rigtig fødselsdagsret. Alle kan lide det meste, og den er hyggelig og nem at lave. Og god at være flere om at lave.”


Antal: 6 Portioner

Ristaffel

Forfatter: Muusmann Forlag
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredienser

  • 1 stk. Kalkunbryst
  • 3 deciliter Røde ris
  • 3 stk. Skalotteløg
  • 2 spsk. Jomfruolivenolie
  • 1 spsk. Frisk ingefær Revet
  • 1 spsk. Gurkemeje Revet. Alternativt 2 tsk. tørret.
  • 2 spsk. Karry
  • 4 deciliter Bouillon Kyllinge/grøntsagsbouillon eller fond. Eller brug en økologisk terning.
  • 1 can Kokosmælk
  • 1 deciliter Piskefløde
  • Havsalt
  • Peber Fra kværn

TILBEHØR:

  • 300 gram Ærter Ekstrafine. Fra frost
  • 1 spsk. Rapsolie Koldpresset
  • 3 skiver Ananas Frisk
  • 2 stk. Mango
  • 1 stk. Banan
  • 1 deciliter Kokoschips
  • 1 deciliter Rosiner
  • 2 deciliter Valnødder Kernerne
  • Havsalt

Sådan gør du

  • 1) Skyl risene og kog dem efter emballagens anvisning.
    De fleste røde ris koges i 35 minutter, hvorefter de skal fra varmen og stå med låg i 5 minutter.
    Og 3 deciliter ris vil oftest skulle koge i 7 1⁄2 deciliter vand med 3 teskefulde salt.
    2) Pil skalotteløg og skær i fine tern.
    Riv ingefær og gurkemeje.
    3) Tag et nyt skærebræt, der bruges til fjerkræ.
    Skær kalkunbrystet i tern.
    4) Varm olivenolien op i en gryde, steg løgene bløde og blanke, kom ingefær, gurkemeje og karry ved.
    Vend godt. Kom kødet ved, vend godt og spæd med lidt af bouillonen.
    Kom kokosmælk og piskefløde ved og lad det simre i 15 minutter.
    5) Gør imens tilbehøret klar.
    Ærterne kommes i en gryde med 2 teskefulde salt og 1 spiseskefuld rapsolie.
    Kog vand op i en elkedel og hæld det over.
    Bring gryden i kog, og når den koger, tages den fra varmen.
    Lige inden retten anrettes, drænes ærterne i en si.
    6) Ananas og mango skæres i tern.
    Skær ‘kinderne’ af mangoen og snit nu tern i kødet.
    Vend ‘vrangen’ ud og skær nu fine tern fri.
    7) Banan skæres i skiver.
    Valnødder ristes let på en tør pande og hakkes groft.
    Alt tilbehør anrettes i små skåle.
    8) Smag karrysaucen til med salt og peber.
    Anret ris i en større skål, kød og karrysauce i en anden, og alle de små ting ledsager ris og kalkun på bordet.