Opskrift på mini æbletærte
Disse super lækre mini æbletærter er lavet på måske verdens bedste tærtedej!
Æbletærte er en helt klassisk dessert, der spreder sig på tværs af flere landegrænser, og hver kultur har sin egen udgave af æbletærten. Den franske udgave, Tarte tatin, er for eksempel fyldt med karameliserede æbler på toppen. En klassisk svensk “æbletærte” er mere hen ad en crumble, og den amerikanske apple pie er fyldt med æbler og kanel med et lag af mørdej på toppen.
Opskriften her giver 8 små mini æbletærter, men den er også super at give sig i kast med, hvis man kun lige skal stille sin egen lille lækkersult. Du kan nemlig med fordel lave flere små tærter på én gang og fryse dem ned, som du ikke skal bruge endnu. Så er det supernemt at have lidt sødt klar, hvis du engang skulle få uventede gæster.

Mini æbletærte
Ingredienser
- 300 gram Smør
- 2 Æg
- 200 gram Flormelis
- 600 gram Hvedemel
- 2 Æbler
- 8 tsk. Sukker
Sådan gør du
- Find din røremaskine.
- Kom mel, flormelis, smør og æg i skålen.
- Rør det sammen til en dej.
- Læg dejen på køkkenbordet og saml og ælt den med hænderne.
- Læg dejen i en skål og kom den på køl i 45 minutters tid.
- Drys mel på køkkenbordet.
- Læg dejen herpå.
- Rul dejen ud til cirka 5 mm. tykkelse.
- Find en rund udstikker i en passende form. Jeg brugte en Ø16 cm.
- Udstik 16 runde cirkler.
- Skræl æblerne og skær dem i både.
- Fordel æblebådene på 8 af cirklerne.
- Læg en dejcirkel ovenpå hver af de "æble-dekorerede" dejcirkler.
- Find en gaffel.
- Pres enderne sammen med gaflen langs kanten hele vejen rundt.
- Drys hver minitærte med en teske sukker.
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
- Bag mini æbletærterne i 10-14 minutter.
- Tag de færdige minitærter ud af ovnen og sæt dem til afkøling.
- Servér dem som de er eller med vaniljeis. En klat cremefraiche blandet med lidt vaniljesukker er også superlækkert.