Opskrift på laksetærte
Vi har her en opskrift på en dejlig lakse-dild-tærte. Kombinationen af en sprød tærtebund og røget laks, dild og skyr er bare dejlig.
Tærter er generelt gode til at få brugt resterne i køleskabet.
Vi har opskriften fra bogen: “Hverdagsfavoritter“, hvor forfatterne siger følgende om opskriften:
”Jeg har valgt at dele en tærte med laks, spinat, asparges og dild, da det er en kombination, der bare holder.
Tærten er sund, mættende, og så smager den bare så lækkert!”

Laksetærte
Ingredienser
Fyld
- 4 stk. Æg
- 2 deciliter Skyr
- Citronskal Fra 1 citron
- 1 tsk. Salt
- 0.5 tsk. Peber
- 100 gram Røget laks
- 2 stk. Forårsløg
- Dild 1 håndfuld
- Asparges Grønne. 10 stk.
Tærtebund
- 120 gram Hvedemel
- 80 gram Grahamsmel
- 1 tsk. Salt
- 1 deciliter Vand
- 3 spsk. Olie
Sådan gør du
Tærtebund
- 1. Tænd ovnen på 200 grader ved almindelig ovnfunktion (ikke varmluft). 2. Bland alle ingredienserne til tærtedejen i en skål. Ælt dem sammen med hænderne, så du får en sammenhængende dej. 3. Rul tærtebunden ud på et meldrysset bord. Kom den efterfølgende op i en tærteform, og pres så bunden godt ud i formen. 4. Forbag tærtebunden i 10 minutter, så den sætter sig og bliver let gylden. Imens kan du lave fyldet.
Tærtefyld
- 1. Kom æg, skyr, citronskal, salt og peber i en skål, og pisk det sammen. Hæld æggemassen over bunden. 2. Skær forårsløg i skrå skiver. Del laksen i mindre bidder. Knæk den hårde ende af aspargesene, og skær resten i mundrette stykker. 3. Fordel forårsløg, laks og asparges over tærten, og bag den dernæst i cirka 40 minutter, til den er gylden, og æggemassen er fast.