
Opskrift på klassisk new york cheesecake
Klassisk og lækker cheesecake ligesom en ægte newyorker ville elske den.
Vi har opskriften fra: “Sødt og snasket – en bid af det amerikanske køkken med Christel Pixi“, hvor forfatteren Christel skriver følgende om opskriften:
“Hvis du ikke har bagt cheesecake før, så er den her opskrift et godt sted at begynde. Det er en opskrift, jeg har arbejdet på i mange år, fordi jeg ønskede mig en cheesecake, der havde den helt rette konsistens: cremet, moisty, tung og fuldstændig fantastisk. Her er den!”

Klassisk New York Cheesecake
Ingredients
BUND
- 250 gram Digestive kiks
- 2 spsk. Sukker
- 125 gram Smør
FYLD
- 800 gram Flødeost Philadelphia cream cheese
- 180 gram Sukker
- 3 spsk. Hvedemel
- 4 stk. Æg
- 1 tsk. Vaniljeekstrakt
- 1 tsk. Citronskal revet
- 0.75 deciliter Fløde
LÅG
- 2 deciliter Creme Fraiche 18 %
- 1 tsk. Vaniljeessens
- 1 spsk. Sukker
PYNT
- Blåbær
Instructions
- Forvarm ovnen til 180 grader, og beklæd bunden af en springform på 23 cm med bagepapir.
- Sæt formen til side.
- Smelt smørret i en gryde ved lav varme, så det ikke bruner.
- Sæt det til side, mens du knuser eller blender dine kiks.
- Når dine kiks er helt pulveriserede, hælder du smeltet smør og 2 spsk. sukker ved og blander det, til det er klumpet.
- Nu drysser du massen i din springform og presser den ud og lidt op langs siderne.
- Her er det rigtig godt at bruge et fladbundet glas til at trykke massen tæt sammen med.
- Stil formen på køl, mens du laver fyldet.
- I en mellemstor skål pisker du flødeost, sukker og hvedemel, til du har en ensartet masse.
- Tilsæt nu æggene et ad gangen, og pisk i 1 minut mellem hvert æg.
- Husk at skrabe bunden og siderne flere gange, så du ikke har osteklumper i massen.
- Nu tilsætter du vaniljeekstrakt, citronskal og fløde og pisker, til det er godt blandet.
- Tag din form ud af køleskabet, og hæld ostemassen i den.
- Bag din cheesecake i 20 minutter ved 180 grader.
- Skru herefter ned til 120 grader, og bag videre i 60-90 minutter.
- Efter 60 minutter kan du tjekke kagen ved at banke på den med fingeren.
- Den må gerne være våd og blævre i midten.
- Kanterne skal være faste.
- Dette kan kræve et par forsøg, men når du har knækket koden, er det det hele værd.
- Mens din kage bager, kan du lave låget:
- Bland ingredienserne i en skål.
- Tag kagen ud, og hæld toppingen forsigtigt hen over.
- Nu bager du kagen i yderligere 15 minutter.
- Når den er færdig, tager du den ud og kører en kniv rundt langs kanten, så den ikke flækker, når den krymper i køleskabet.
- Sæt kagen på køl natten over, og voila, så er den klar til servering.
- Når du skærer kagen, så brug en kniv, der har været under den varme hane.
- Det giver hele, perfekte stykker.
- Skyl kniven efter hver skive.