Opskrift på kaffebrød
Lækker måde at komme madspild til livs ved at genbruge daggammelt brød til et godt stykke kaffebrød.
Vi har opskriften fra bogen: “Meyers Surdejsskole“, hvor Meyers Madhus skriver følgende om opskriften:
Kaffebrød lå engang i vinduet hos de fleste bagere og ses stadig hist og her. Det hører til i kategorien af kreative påfund, der giver nyt liv til daggammelt brød. Og kombinationen af sprøde kanter
og en fugtig, sød marcipanremonce er decideret vanedannende. Vi parfumerer kaffebrødet med et par dråber rosenvand, men citrusskal, appelsinblomstvand, brændevin eller likør vil også gøre sig godt.
Kaffebrød
Ingredienser
- 200 gram Marcipan
- 130 gram Sukker
- 50 gram Brun farin
- 1/2 tsk. Bagepulver
- 2 tsk. Hvedemel
- 80 gram æggehvider 2 store
- 8 skiver Brød daggammelt, skåret i en aflang form
- Rosenvand et par dråber, kan udelades
Sådan gør du
- Riv marcipanen på et rivejern, og pisk det sammen med sukkeret og farinen med en håndmixer.
- Tilsæt bagepulver og hvedemel, og pisk, indtil du har en ensartet masse.
- Tilsæt en æggehvide, og pisk den ind i massen, og gør så det samme med den anden æggehvide – hvis remoncen er ved at blive for flydende, så hold lidt af æggehviden tilbage.
- Kom remoncen på en sprøjtepose, hvis du har en – ellers lad den være i skålen.
- Stænk hvert brødstykke med et par dråber rosenvand, og sprøjt remoncen ud eller fordel den med en ske, så du dækker brødet.
- Sæt kaffebrødene på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200° varmluft i 10-12 minutter, eller til de er flot gyldne på toppen.
- Lad dem køle lidt af, men server dem gerne lune.
Noter
’Daggammelt’ skal tages med et gran salt. Gode surdejsbrød bliver ofte først
daggamle af gavn efter flere dage.
Foto: Chris Tonnesen