Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grøntsagsfond

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

17. januar 2019
Nem og simpelt opskrift på en fond, til dig der f.eks. gerne vil have et kødfri alternativ til kødfond.Fonden fungerer som et fantastisk middel til mindre madspild, da du sagtens kan bruge grøntsager og rodfrugter der synger på sidste vers hertil.

Opskrift på grøntsagsfond

Nem og simpelt opskrift på en fond, til dig der f.eks. gerne vil have et kødfri alternativ til kødfond.

Fonden fungerer som et fantastisk middel til mindre madspild, da du sagtens kan bruge grøntsager og rodfrugter der synger på sidste vers hertil. Derfor har jeg f.eks. valgt at komme rødkål og stokkene/bladene fra et blomkål i min fond.

Fonden er en god base til supper, saucer og gryderetter.


Antal: 3 liter

Grøntsagsfond

Nem og simpelt opskrift på en fond, til dig der f.eks. gerne vil have et kødfri alternativ til kødfond.Fonden fungerer som et fantastisk middel til mindre madspild, da du sagtens kan bruge grøntsager og rodfrugter der synger på sidste vers hertil.
Forfatter: Per Asmussen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 40 minutter

Ingredienser

  • 3 stk. Løg
  • 2 stk. Persillerod
  • 2 stk. Gulerødder
  • 2 stk. Pastinak
  • 1/3 stk. Knoldselleri
  • 3 stk. Bladselleri Stængler
  • Blomkål Kun stokkene og bladene
  • 150 gram Champignon
  • 2 stk. Forårsløg
  • 100 gram Rødkål
  • 10 stk. Soltørrede tomater Kan undlades
  • Olie Smagsneutral. Til stegningen
  • 4 liter Vand
  • 1 spsk. Peberkorn
  • 5 stk. Laurbærblad Friske eller tørre
  • Krydderurter Friske. F.eks. timian eller persille.

Sådan gør du

  • Hak alle grønsagerne i mindre stykker.
  • Kom dem op i en stor gryde/sauterpande med olien på.
  • Sautér/varm dem op i cirka 10 minutter, så de får en smule farve.
  • Tilsæt vand, peberkorn, laurbærblade og krydderurterne.
  • Lad det få et opkog og lad det herefter simre i cirka 1 time.
  • Fjern alle ingredienserne fra fonden, det gøres nemmest ved først at hælde væsken igennem en grovmasket si og herefter en finmasket si.
  • Jeg plejer at koge den lidt mere ind herefter, gerne 15-30 minutter mere.
  • Fonden er nu klar til brug.
  • Den er frysevenlig, så det er en god ide at lade den køle ned og hælde den i enten mindre bøtter/poser eller sågar isterningeposer/bakker.