Opskrift på beurre blanc
Gorms bud på en dejlig Sauce Beurre Blanc. Saucen er en fransk klassiker og især god til fisk.
Vi har opskriften fra bogen: “Sovs“, hvor forfatteren Gorm Wiswehs skriver følgende om opskriften:
Så simpel en sauce og dog en rimelig teknisk proces. Men mestrer du en god beurre blanc, så mangler du aldrig noget til fisk og grønne grøntsager igen. Og så er dette igen en simpel grundopskrift, som kan drejes og formes til lige præcis det emne, den skal serveres til. Du kan give den et pift af kapers, chili, kraftigt reducerede fonder og meget mere. Når basen er så god og velsmagende, så kan du roligt begive dig ud i kreative variationer.
Beurre blanc
Ingredienser
- 1 deciliter Æbleeddike
- 5 stk. Peberkorn
- 2 stk. Skalotteløg
- 1 stk. Laurbærblad
- 2 deciliter Hvidvin
- 200 gram Smør
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Kog eddiken ind til det halve sammen med peberkorn, skalotteløg i tern og laurbærblad. Hæld vin på, og kog det ind igen.
- Skal der fond i, er det nu, og så skal der reduceres til det halve igen.
- Laurbærblade, løg og peberkorn sigtes fra.
- Pisk smørret i. Lidt ad gangen og gerne ihærdigt.
- Husk, saucen godt må komme op i god varme, men den må ikke koge.
- Når den er cremet og flot, smages den til med salt og peber.