Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Beurre blanc

Forlaget Turbine

Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

4. december 2021
Så simpel en sauce og dog en rimelig teknisk proces. Men mestrer du en god beurre blanc, så mangler du aldrig noget til fisk og grønne grøntsager igen.
Beurre blanc

Opskrift på beurre blanc

Gorms bud på en dejlig Sauce Beurre Blanc. Saucen er en fransk klassiker og især god til fisk.

Vi har opskriften fra bogen: “Sovs“, hvor forfatteren Gorm Wiswehs skriver følgende om opskriften:

Så simpel en sauce og dog en rimelig teknisk proces. Men mestrer du en god beurre blanc, så mangler du aldrig noget til fisk og grønne grøntsager igen. Og så er dette igen en simpel grundopskrift, som kan drejes og formes til lige præcis det emne, den skal serveres til. Du kan give den et pift af kapers, chili, kraftigt reducerede fonder og meget mere. Når basen er så god og velsmagende, så kan du roligt begive dig ud i kreative variationer.


Beurre blanc
Antal: 4 personer

Beurre blanc

Så simpel en sauce og dog en rimelig teknisk proces. Men mestrer du en god beurre blanc, så mangler du aldrig noget til fisk og grønne grøntsager igen.
Forfatter: Gorm Wisweh
Ret: Sauce
Køkken: Fransk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 1 deciliter Æbleeddike
  • 5 stk. Peberkorn
  • 2 stk. Skalotteløg
  • 1 stk. Laurbærblad
  • 2 deciliter Hvidvin
  • 200 gram Smør
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Kog eddiken ind til det halve sammen med peberkorn, skalotteløg i tern og laurbærblad. Hæld vin på, og kog det ind igen.
  • Skal der fond i, er det nu, og så skal der reduceres til det halve igen.
  • Laurbærblade, løg og peberkorn sigtes fra.
  • Pisk smørret i. Lidt ad gangen og gerne ihærdigt.
  • Husk, saucen godt må komme op i god varme, men den må ikke koge.
  • Når den er cremet og flot, smages den til med salt og peber.
Gorm-sauce

Bogen kan købes her.