Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Shio Ramen

Mette

Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?

26. november 2018
Ramen er kendt som fastfood i Japan, men her har jeg jeg lavet den i bedste slowfood stil. Hjemmelavet ramen-æg, shio-tare suppe & kyllingeboller.

Opskrift på shio ramen

Shio Ramen. Ramen er kendt som fastfood i Japan, men her har jeg jeg lavet den i bedste slowfood stil. Hjemmelavet ramen-æg, shio-tare suppe, kyllingeboller og for lethedens skyld blev mine kyllingebryster tilberedt sous vide.

Læs hele min opskrift her.


Antal: 4 personer

Shio Ramen

Ramen er kendt som fastfood i Japan, men her har jeg jeg lavet den i bedste slowfood stil. Hjemmelavet ramen-æg, shio-tare suppe & kyllingeboller.
Forfatter: Mette
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk, Japansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter

Ingredienser

Ramen-æg

  • 2 stk. Æg
  • Soya
  • Mirin

Shio tare

  • 1 stk. Gulerødder
  • 2 stk. Bladselleri Stængler
  • 2 stk. Forårsløg Eller 1 almindelig løg
  • 1 stk. Porre
  • 4 centimeter Frisk ingefær Cirka
  • Kombutang
  • 2 deciliter Mirin
  • 1 deciliter Sake
  • Risvinseddike Efter smag
  • 4-5 tsk. Salt efter smag
  • 2-3 tsk. Sukker efter smag

Kyllingeboller

  • 500 gram Hakket Kylling
  • 3 stk. Forårsløg
  • 2 spsk. Frisk ingefær
  • 1 spsk. Soya
  • 1 spsk. Fiskesauce
  • 2 deciliter Panko
  • 2 spsk. Hønsefond Kan være mere eller mindre

Suppe

  • 2 liter Hønsefond Jeg brugte vand og en Oscar hønsefond hertil

Barbecue kyllingebryst

  • 2 stk. Kyllingebryst
  • Krydderier Barbecuekrydderi
  • 200 gram nudler
  • 2 stk. Forårsløg
  • 200 gram Champignon
  • 100 gram Frisk spinat
  • Tang Nori. Efter smag

Sådan gør du

Ramen-æg

  • (laves dagen i forvejen): Kog æg så de er smilende. Jeg koger dem i en gryde med låg, med en lillefingernegl-mængde vand i bunden, i 6,5 minutter.
  • Når vandet koger, skruer jeg ned på laveste blus og starter mit ur.
  • Læg æggene i koldt vand derefter, og lad dem køle af.
  • Skræl æggene, og læg dem i en skål med en blanding af soya og mirin.
  • Lad dem trække i køleskabet natten over.

Shio tare (saltet sauce):

  • Skræl 1 gulerod, 2 bladselleristængler, 1 løg eller 2 forårsløg, 1 porre og ca. 4 cm. ingefær i grove stykker.
  • Varm smagsneutral olie, svits grønsagerne til de får farve.
  • Hæld kold vand på så det dækker, tilsæt et blad kombu tang (det der tørrede stykke tang på billedet), og skru ned til mellem varme.
  • Når vandet simrer, fisk tangen op igen og kasser det.
  • Tilsæt nu ca. 2 dl mirin, 1 dl sake og lidt risvinseddike.
  • Lad det reducere til der er ca. 3-4 dl væske tilbage, filtrer grønt fra og tilsæt 4-5 tsk salt og 2-3 tsk sukker.
  • Det skal være meget salt. Reduceringen tog ca. 1 time.

Kyllingeboller:

  • 500 gr. hakket kyllingekød blandes med 3 finthakkede forårsløg, ca. to spsk revet ingefær, 1 spsk soya, 1 spsk fiskesauce og 2 dl panko.
  • Tilsæt lidt hønsefond for at give det lidt mere væde. Lad det trække i køleskabet, ligesom en frikadellefars.
  • Resten af retten er ret salt, så de behøver efter min mening ikke salt, men nogen vil måske tilsætte lidt salt og peber da det jo er en fars.

Suppe:

  • Kog det op på høns - jeg brugte en Oscar hønsefond.
  • Kog kyllingebollerne i suppen i 10-12 minutter, dræn det for at få diverse rester fra bollerne ud af væden.
  • Gem både suppe og boller.

Barbecue kyllingebryst:

  • 2 timer ved 62 grader i sous vide, hele kyllingebryster med barbecue-krydderiblanding.
  • Køl det af i køleskabet og skær det i tynde skiver med en god kniv.
  • Svampe og forårsløg skæres i tynde skiver, spinatblade skylles.

Nudler

  • Kog nudlerne i 3-4 minutter og skyl dem evt. i koldt vand.

Anretning:

  • For hver kuvert, tag 3-4 spsk tare i bunden af en stor skål til servering.
  • Tilsæt nudler og evt. spinat her (jeg kom til at tilsætte dem til sidst).
  • Hæld suppe over, så det dækker. Anret nu forårsløg, svampe, kyllingebryst og kyllingebollerne så pænt som muligt.
  • Stik et stykke nori tang ned i suppen i den ene side af skålen.
  • Slut af med at skære æggene over og anbring dem pænt så den cremede blomme vender opad.
  • Top evt. forsigtigt op med mere suppe hvis der ikke er nok i, uden at ødelægge anretningen.
  • Serveres og spises rygende varmt.
  • Bonapeti!

Noter

Har du ikke en sous vide, så kan du sagtens "nøjes" med at stege kyllingekødet.