x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Shio Ramen

Mette | 26. november 2018

Shio Ramen. Ramen er kendt som fastfood i Japan, men her har jeg jeg lavet den i bedste slowfood stil. Hjemmelavet ramen-æg, shio-tare suppe, kyllingeboller og for lethedens skyld blev mine kyllingebryster tilberedt sous vide.

Læs hele min opskrift her.

Shio Ramen

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Æg, Aftensmad, Asien, Junk Food de Luxe, Suppe
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Mette

Ingredienser

Ramen-æg

  • 2 stk. Æg
  • Soya
  • Mirin

Shio tare

  • 1 stk. Gulerod
  • 2 stk. Bladselleri Stængler
  • 2 stk. Forårsløg Eller 1 almindelig løg
  • 1 stk. Porre
  • Frisk ingefær Cirka 4 cm
  • Kombutang
  • 2 deciliter Mirin
  • 1 deciliter Sake
  • Risvinseddike Efter smag
  • 4 tsk. Salt Evt. 5 tsk. efter smag
  • 2 tsk. Sukker Evt. 3 tsk. efter smag

Kyllingeboller

  • 500 gram Hakket Kylling
  • 3 stk. Forårsløg
  • 2 spsk. Frisk ingefær
  • 1 spsk. Soya
  • 1 spsk. Fiskesauce
  • 2 deciliter Panko
  • 2 spsk. Hønsefond Kan være mere eller mindre

Suppe

  • 2 liter Hønsefond Jeg brugte vand og en Oscar hønsefond hertil

Barbecue kyllingebryst

  • 2 stk. Kyllingebryst
  • Krydderier Barbecuekrydderi
  • 200 gram nudler
  • 2 stk. Forårsløg
  • 200 gram Champignon
  • 100 gram Frisk spinat
  • Tang Nori. Efter smag

Sådan gør du

  • Ramen-æg

    (laves dagen i forvejen):
    Kog æg så de er smilende. Jeg koger dem i en gryde med låg, med en lillefingernegl-mængde vand i bunden, i 6,5 minutter.
    Når vandet koger, skruer jeg ned på laveste blus og starter mit ur.
    Læg æggene i koldt vand derefter, og lad dem køle af.
    Skræl æggene, og læg dem i en skål med en blanding af soya og mirin.
    Shio Ramen
    Lad dem trække i køleskabet natten over.
     

    Shio tare (saltet sauce):

    Skræl 1 gulerod, 2 bladselleristængler, 1 løg eller 2 forårsløg, 1 porre og ca. 4 cm. ingefær i grove stykker.
    Varm smagsneutral olie, svits grønsagerne til de får farve.
    Hæld kold vand på så det dækker, tilsæt et blad kombu tang (det der tørrede stykke tang på billedet), og skru ned til mellem varme.
    Shio Ramen
    Når vandet simrer, fisk tangen op igen og kasser det.
    Shio Ramen
    Tilsæt nu ca. 2 dl mirin, 1 dl sake og lidt risvinseddike.
    Lad det reducere til der er ca. 3-4 dl væske tilbage, filtrer grønt fra og tilsæt 4-5 tsk salt og 2-3 tsk sukker.
    Det skal være meget salt. Reduceringen tog ca. 1 time.
     

    Kyllingeboller:

    500 gr. hakket kyllingekød blandes med 3 finthakkede forårsløg, ca. to spsk revet ingefær, 1 spsk soya, 1 spsk fiskesauce og 2 dl panko.
    Tilsæt lidt hønsefond for at give det lidt mere væde. Lad det trække i køleskabet, ligesom en frikadellefars.
    Resten af retten er ret salt, så de behøver efter min mening ikke salt, men nogen vil måske tilsætte lidt salt og peber da det jo er en fars.
     

    Suppe:

    Kog det op på høns - jeg brugte en Oscar hønsefond.
    Kog kyllingebollerne i suppen i 10-12 minutter, dræn det for at få diverse rester fra bollerne ud af væden.
    Gem både suppe og boller.
     

    Barbecue kyllingebryst:

    2 timer ved 62 grader i sous vide, hele kyllingebryster med barbecue-krydderiblanding.
    Køl det af i køleskabet og skær det i tynde skiver med en god kniv.
    Svampe og forårsløg skæres i tynde skiver, spinatblade skylles.
     

    Nudler

    Kog nudlerne i 3-4 minutter og skyl dem evt. i koldt vand.
     

    Anretning:

    For hver kuvert, tag 3-4 spsk tare i bunden af en stor skål til servering.
    Tilsæt nudler og evt. spinat her (jeg kom til at tilsætte dem til sidst).
    Hæld suppe over, så det dækker. Anret nu forårsløg, svampe, kyllingebryst og kyllingebollerne så pænt som muligt.
    Stik et stykke nori tang ned i suppen i den ene side af skålen.
    Slut af med at skære æggene over og anbring dem pænt så den cremede blomme vender opad.
    Top evt. forsigtigt op med mere suppe hvis der ikke er nok i, uden at ødelægge anretningen.
    Serveres og spises rygende varmt.
    Bonapeti!

Noter

Har du ikke en sous vide, så kan du sagtens "nøjes" med at stege kyllingekødet.

Om forfatteren


Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?