Opskrift på rødgrød
Lækker og vegansk udgave af den klassiske rødgrød.
Opskriften er til 4-5 personer, afhængig af hvor sulten man er.
Vi har opskriften fra bogen: “Mit grønne morgenbord“, skrevet af Asta Just Schack
![](https://gastrofun.dk/wp-content/uploads/2021/09/Roedgroed-5-500x500.jpg)
Antal: personer
Rødgrød
Ingredienser
Grød:
- 1 stk. Vaniljestang
- 2 deciliter Rørsukker
- 1 kilogram Jordbær frosne
- Citronsaft fra 1 citron
- 1 deciliter Vand
- 2 spsk. Maizena
Topping:
- 1 deciliter Boghvedekerner
- 1.5 deciliter Yoghurt 1-2 dl - plantebaseret
- 2 spsk. Chiafrø
- Jordbærsaft friske
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv. Kom en smule sukker på et skærebræt og tvær vaniljen ud i sukkeret ved at skrabe det frem og tilbage. Kom både vaniljesukker og stang i en gryde sammen med jordbær, sukker, citronsaft og vand. Lad det koge op og skru så ned for varmen. Lad det stå og simre i 10-15 minutter. Når jordbærrene er ved at være udkogte, tages ca. 1,5 dl af væden fra. Hæld den op i en lille skål eller et glas og pisk maizenaen i, før du tilføjer blandingen til grøden i gryden. Rør rundt og sluk for varmen. Varm en pande og kom boghvedegrynene på. Rist dem, indtil de begynder at dufte dejligt. Sluk for varmen. Fordel grøden i skåle og kom herefter boghvede og de øvrige toppings på. Spis, mens grøden er lun, eller hæld grøden på glas og opbevar den i køleskabet i 3-4 dage.