Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Rødgrød

MuusmannMuusmann Forlag
 

Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

24. februar 2020

Opskrift på rødgrød

Lækker og vegansk udgave af den klassiske rødgrød.

Opskriften er til 4-5 personer, afhængig af hvor sulten man er.

Vi har opskriften fra bogen: “Mit grønne morgenbord“, skrevet af Asta Just Schack


Antal: 4 personer

Rødgrød

Forfatter: Muusmann Forlag
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

Grød:

  • 1 stk. Vaniljestang
  • 2 deciliter Rørsukker
  • 1 kilogram Jordbær frosne
  • Citronsaft fra 1 citron
  • 1 deciliter Vand
  • 2 spsk. Maizena

Topping:

  • 1 deciliter Boghvedekerner
  • 1.5 deciliter Yoghurt 1-2 dl - plantebaseret
  • 2 spsk. Chiafrø
  • Jordbærsaft friske

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv.
    Kom en smule sukker på et skærebræt og tvær vaniljen ud i sukkeret ved at skrabe det frem og tilbage.
    Kom både vaniljesukker og stang i en gryde sammen med jordbær, sukker, citronsaft og vand.
    Lad det koge op og skru så ned for varmen.
    Lad det stå og simre i 10-15 minutter.
    Når jordbærrene er ved at være udkogte, tages ca. 1,5 dl af væden fra.
    Hæld den op i en lille skål eller et glas og pisk maizenaen i, før du tilføjer blandingen til grøden i gryden.
    Rør rundt og sluk for varmen.
    Varm en pande og kom boghvedegrynene på.
    Rist dem, indtil de begynder at dufte dejligt.
    Sluk for varmen.
    Fordel grøden i skåle og kom herefter boghvede og de øvrige toppings på.
    Spis, mens grøden er lun, eller hæld grøden på glas og opbevar den i køleskabet i 3-4 dage.