x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Rødgrød

MUUSMANN FORLAG | 24. februar 2020

Lækker og vegansk udgave af den klassiske rødgrød.

Opskriften er til 4-5 personer, afhængig af hvor sulten man er.

Vi har opskriften fra bogen: “Mit grønne morgenbord“, skrevet af Asta Just Schack


Rødgrød

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Muusmann Forlag

Ingredienser

Grød:

  • 1 stk. Vaniljestang
  • 2 deciliter Rørsukker
  • 1 kilogram Jordbær frosne
  • Citronsaft fra 1 citron
  • 1 deciliter Vand
  • 2 spsk. Maizena

Topping:

  • 1 deciliter Boghvedekerner
  • 1.5 deciliter Yoghurt 1-2 dl - plantebaseret
  • 2 spsk. Chiafrø
  • Jordbærsaft friske

Sådan gør du

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en kniv.
    Kom en smule sukker på et skærebræt og tvær vaniljen ud i sukkeret ved at skrabe det frem og tilbage.
    Kom både vaniljesukker og stang i en gryde sammen med jordbær, sukker, citronsaft og vand.
    Lad det koge op og skru så ned for varmen.
    Lad det stå og simre i 10-15 minutter.
    Når jordbærrene er ved at være udkogte, tages ca. 1,5 dl af væden fra.
    Hæld den op i en lille skål eller et glas og pisk maizenaen i, før du tilføjer blandingen til grøden i gryden.
    Rør rundt og sluk for varmen.
    Varm en pande og kom boghvedegrynene på.
    Rist dem, indtil de begynder at dufte dejligt.
    Sluk for varmen.
    Fordel grøden i skåle og kom herefter boghvede og de øvrige toppings på.
    Spis, mens grøden er lun, eller hæld grøden på glas og opbevar den i køleskabet i 3-4 dage.

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Mit grønne morgenbord

Mit grønne morgenbord af Asta Just Schack, ved Muusmann Forlag.