x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Panna cotta

Anne Mette Autzen | 18. februar 2019
Vanilje panna cotta med citronsirup og karameliserede valnødder

Mit bud på en lækker italiensk vanilje panna cotta hvor den får det bedste fra citronen med. En luftig mousse med en syrlig og sød citronsirup og karameliserede valnødder på toppen.

Opskriften er simpel, men skal laves i god tid. Det gør bestemt ikke noget, for den kan f.eks. laves om formiddagen eller dagen inden du skal hygge med dine gæster.

Panna cotta

Vanilje panna cotta med citronsirup og karameliserede valnødder
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dessert, Italien, Sødt
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Antal: 6 glas
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 0.5 liter Fløde
  • 3 stk. Husblas Blade
  • 1 stk. Vaniljestang
  • 0.5 deciliter Rørsukker
  • 1 tsk. Citronskal Fint revet

Sådan gør du

Panna cotta

  • Husblas lægges i blød i cirka 5 minutter i koldt vand.
    Fløden bringes i kog og sukker, vanilje og citron koges med. Rør hele tiden i gryden så det ikke brænder på.
    Knug vandet ud af husblassen og smelt det med i gryden.
    Fløden hældes på glas og stilles på køl i minimum 4 timer - gerne natten over.
     

Servering

Noter

Citronsiruppen var et lækkert pendant til den fede fløde og valnøddderne gav et lækkert crisp!
Det kunne i øvrigt have været hvilke som helst nødder - tror jeg skal prøve med usaltede pistacie nødder næste gang!

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!