
Opskrift på langtidshævede boller
Langtidshævede bløde luftige boller. Denne opskrift på boller er super simpel, tricket er at lade dejen langtidshæve, og derved få nogle luftige boller, der smager helt fantastisk.
Selvom opskriften har en del ventetid (hævetid), så bruger du ikke lang tid på at arbejde med opskriften. Jeg lover dig at ventetiden er værd at vente på.
Bollerne bliver meget luftige og kan holde sig i flere dage. De smager fantastisk sammen med et stykke koldt smør eller ost. Her får du opskriften på langtidshævede boller.

Langtidshævede boller
Ingredienser
- 5 deciliter Vand Lunkent
- 25 gram Gær
- 1 tsk. Sukker
- 1 spsk. Groft salt
- 1/2 deciliter Olie
- 600 gram Hvedemel
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet og rør sukker og salt ud i vandet.
- Rør cirka halv delen af melet i vandet inden olien røres i dejen.
- Tilsæt resten af melet og ælt dejen godt sammen på en røremaskine i cirka 15 minutter.
- Lad dejen hæve natten over (eller 4-8 timer, afhængig af hvor meget tid du har) ved stuetemperatur i en skål dækket af husholdningsfilm.
Næste dag
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og fold dejen ind over sig selv.
- Del dejen i den ønskede størrelse og rul til boller eller sæt boller direkte af på en bageplade.
- Lad bollerne hæve imens ovnen varmes op til 250 grader varmluft.
- Bag ved 220 grader i 8-10 minutter midt i ovnen. De er klar når de lyder hule når man banker på undersiden af dem.
- Lad bollerne køle af på en bagerist.