x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Langtidshævede boller

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 27. januar 2019

Langtidshævede bløde luftige boller. Denne opskrift på boller er super simpel, tricket er at lade dejen langtidshæve, og derved få nogle luftige boller, der smager helt fantastisk. 


Langtidshævede boller

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Bagning, Boller, Hygge
Forb. tid: 12 timer
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 12 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 5 deciliter Vand Lunkent
  • 0.25 stk. Gær
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 spsk. Groft salt
  • 0.5 deciliter Olie
  • 600 gram Hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og rør sukker og salt ud i vandet.
    Rør cirka halv delen af melet i vandet inden olien røres i dejen.
    Tilsæt resten af melet og ælt dejen godt sammen på en røremaskine i cirka 15minutter.
    Lad dejen hæve natten over ved stuetemperatur i en skål dækket af husholdningsfilm.
     
    Næste dag
    Vend dejen ud på et meldrysset bord og fold dejen ind over sig selv.
    Del dejen i den ønskede størrelse og rul til boller eller sæt boller direkte af på en bageplade. 
    Lad bollerne hæve imens ovnen varmes op til 250 grader varmluft.
    Bag ved 220 grader i 8-10 minutter midt i ovnen.
    Lad bollerne køle af på en bagerist.
    Langtidshævede boller

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'my_deregister_scripts' not found or invalid function name in /home/gastrof1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287