Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Langtidshævede boller

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

27. januar 2019
Langtidshævede bløde luftige boller. Denne opskrift på boller er super simpel, tricket er at lade dejen langtidshæve, og derved få nogle luftige boller, der smager helt fantastisk. 

Opskrift på langtidshævede boller

Langtidshævede bløde luftige boller. Denne opskrift på boller er super simpel, tricket er at lade dejen langtidshæve, og derved få nogle luftige boller, der smager helt fantastisk.

Selvom opskriften har en del ventetid (hævetid), så bruger du ikke lang tid på at arbejde med opskriften. Jeg lover dig at ventetiden er værd at vente på.

Bollerne bliver meget luftige og kan holde sig i flere dage. De smager fantastisk sammen med et stykke koldt smør eller ost. Her får du opskriften på langtidshævede boller.


Antal: 12 stk.

Langtidshævede boller

Langtidshævede bløde luftige boller. Denne opskrift på boller er super simpel, tricket er at lade dejen langtidshæve, og derved få nogle luftige boller, der smager helt fantastisk. 
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 8 timer 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 5 deciliter Vand Lunkent
  • 25 gram Gær
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 spsk. Groft salt
  • 1/2 deciliter Olie
  • 600 gram Hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i vandet og rør sukker og salt ud i vandet.
  • Rør cirka halv delen af melet i vandet inden olien røres i dejen.
  • Tilsæt resten af melet og ælt dejen godt sammen på en røremaskine i cirka 15 minutter.
  • Lad dejen hæve natten over (eller 4-8 timer, afhængig af hvor meget tid du har) ved stuetemperatur i en skål dækket af husholdningsfilm.

Næste dag

  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og fold dejen ind over sig selv.
  • Del dejen i den ønskede størrelse og rul til boller eller sæt boller direkte af på en bageplade. 
  • Lad bollerne hæve imens ovnen varmes op til 250 grader varmluft.
  • Bag ved 220 grader i 8-10 minutter midt i ovnen. De er klar når de lyder hule når man banker på undersiden af dem.
  • Lad bollerne køle af på en bagerist.