Opskrift på knækbrød
Lækre, sprøde knækbrød med en nøddeagtig smag fra de mange frø og kerner. Spis dem som en snack, server dem til ost eller knus dem og drys dem over en suppe eller salat.
Knækbrødet er let at lave og smager super godt – og så er det ovenikøbet sundt med et højt indhold af fibre og gode fedtstoffer.

Antal: Portion
Knækbrød
Ingredienser
- 1 deciliter Havregryn
- 1 deciliter Sesamfrø
- 1 deciliter Hørfrø
- 1 deciliter Solsikkekerner
- 1 deciliter Græskarkerner eller hakkede mandler
- 3.5 deciliter Hvedemel eller speltmel
- 1 tsk. Salt
- 2 deciliter Vand koldt
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Dejen skal være ret klistret. Kom halvdelen af dejen ud på et stykke bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir over dejen og rul den tyndt ud mellem de to stykker papir, så dejen dækker hele fladen. Gentag processen med den anden halvdel af dejen. Læg de udrullede dejstykker på hver sin bageplade. Fjern bagepapiret fra den øverste del af dejen på begge pladerne. Bag knækbrødet i ovnen ved 195 grader varmluft i cirka 10-15 minutter.
Noter
Er knækbrødet til glutenallergikere kan hvedemelet evt. erstattes af bønnemel eller anden glutenfri mel.