ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Karamel med chokolade og kaffe

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 4. juli 2019

Hjemmelavede lækre, syndige og chewy flødekarameller med smag af chokolade og kaffe. Mmmhhh… Det lyder da ikke helt dårligt, gør det vel?

Flødekarameller er for mig lidt en “bedstefar-ting”. Kan I huske de gamle TV-reklamer for Werther’s Original? De illustrerede altid forholdet mellem bedstefar og barnebarn, og det er muligvis herfra jeg får associationerne.

Disse karameller med chokolade og kaffe er nok mere en voksenkaramel, takket være kaffen, og de smager helt forrygende fyldigt og cremet på egen hånd.

Jeg valgte dog faktisk at hælde den varme karamelsovs udover en sandkage og drysse lidt flagesalt ovenpå. Det kan helt sikkert også anbefales.

Her beskriver jeg fremgangsmetoden til skønne, mundrette flødekarameller.


Karamel med chokolade og kaffe

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 6 timer
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 25 stk
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 0.25 liter Piskefløde
  • 125 gram Rørsukker
  • 60 gram Glukose
  • 20 gram Kakao
  • 2 spsk. Stærk kaffe
  • 1 pinch Salt

Sådan gør du

    1. Find et stort glas.
    2. Fyld det med vand og sæt det i køleskabet.
    3. Hæld instantkaffen i en plasticpose og læg den fladt på bordet.
    4. Tag en kagerulle og rul henover posen, så kaffen knuses.
    5. Find en gryde.
    6. Kom alle ingredienser i gryden.
    7. Sæt gryden på komfuret.
    8. Kog det hele op, mens du rører rundt. Sørg for at komme godt ud i grydens kanter, så det ikke brænder på. Brug gerne en blød bagespatel.Karamel med chokolade og kaffe
    9. Karamellen bliver nu tykkere og tykkere. Fortsæt med at røre konstant. Det kan tage mellem 15 og 20 minutter.
    10. Karamelsovsen skal blive tyk, men heller ikke for tyk.
    11. Nu skal du teste, om karamellen er klar: Tag gryden med karamelsovsen af varmen.
    12. Tag det kolde vandglas ud af køleskabet.
    13. Find en teske.
    14. Dyp først teskeen i karamelsovsen og derefter i vandglasset. Hold skeen i vandet i 2 sekunder og træk den så op af vandet.
    15. Pil karamellen af skeen med fingrene.
    16. Placér karamellen i dine hænder og rul den til en kugle med håndfladerne. Karamellen skal kunne holde kugleformen, men den skal heller ikke være for hård: Karamellerne ender med at blive lidt hårdere, end denne test viser. Hvis kuglen derimod ikke holder formen, skal den have lidt længere tid på komfuret - start i så fald med at give den et par minutter ekstra og lav så testen igen. Er kuglen ret hård, ja så bliver dine karameller altså også ret hårde 🙂 Så skulle karamelsovsen have haft lidt kortere tid på komfuret. Jeg foretrækker, at karamellerne bliver lidt "chewy", og det bliver de, når kuglen er fast nok til at holde formen, men samtidig kan trykkes flad.
    17. Når din karamelsovs er færdig skal den tages af varmen.
    18. Lad den stå lidt, mens den tykner en anelse.
    19. Find i mellemtiden et stykke bagepapir og bred det ud på en varmebestandig overflade - for eksempel en bradepande.
    20. Hæld den tyknede karamelsovs over på bagepapiret i 1 centimers tykkelse.
    21. Sæt karamellen på køl. Det tager nogle timer for karamellen at blive helt kold og fast.
    22. Tag den kolde, "størknede" karamel ud af køleskabet.Karamel med chokolade og kaffe
    23. Find en skarp kniv.
    24. Skær karamellen ud i passende, mundrette stykker.
    Karamel med chokolade og kaffe
     

Noter

Jeg er inspireret af denne opskrift.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.