Opskrift på jordbærroulade med vaniljeskum, friske bær og hvid chokolade
Pinsesolen tittede frem i dag og terrassen blev færdig i det nye hus – det måtte fejres med en sød og sommerlig jordbærroulade med vaniljeskum og hvid chokolade…
Roulade er både nemt og hurtigt at lave og kan fyldes og dekoreres præcis som du synes – denne her er med jordbærmarmelade, en vaniljeskum lavet på flødeskum og skyr, friske jordbær og hakket hvid chokolade.
På én gang sød og frisk og perfekt til lune dage på terrassen – måske med en god kop kaffe eller et glas rosé til.

Jordbærroulade med vaniljeskum, friske bær og hvid chokolade
Ingredienser
Rouladedej
- 4 stk. Æg
- 100 gram Sukker eller rørsukker
- 1 tsk. Bagepulver
- 125 gram Hvedemel
Vaniljeskum
- 2.5 deciliter Fløde
- 1 deciliter Skyr Vanilje
- 1 tsk. Vaniljesukker
Desuden
- 1 deciliter Jordbærmarmelade
- 1 pakke Jordbær friske
- 50 gram Hvid chokolade
Sådan gør du
Rouladedej
- Pisk æg og sukker godt luftigt - pisk gerne 3-4 minutter. Vend forsigtigt bagepulver og mel i. Spred dejen ud på en bageplade med bagepapir, cirka 5-6 mm tykt lag. Bag 8-9 minutter i en 200 grader forvarmet ovn, til dejen er fast og gylden. Tag ud og laf afkøle. Når den er kølet, drysses et andet stykke bagepapir med sukker (indgår ikke i opskriften), og den nybagte roulade vendes derovre på og presses let ned i sukkeret.
Vaniljeskum
- Pisk fløden til skum og vend skyr og vaniljesukker i. Smør nu først jordbærmarmelade og dernæst vaniljeskum på bunden. Drys med jordbær i små tern og hakket chokolade. Rul rouladen sammen. Smør rouladen med en rest vaniljeskum og pynt med tynde jordbærskiver - servér.