
Opskrift på jordbær souffle
Soufflé er fransk, så det basker, og de kan både laves til det søde og det salte køkken. Uanset om de er søde eller salte, så ser de superelegante ud og udstråler helt bestemt noget meget raffineret. De er da heller ikke det nemmeste at lave, men har man først fanget teknikken, så er det en skøn ting at have i sit repertoire.
Denne jordbærsoufflé er én af de helt flotte af slagsen, og den vil med garanti imponere gæsterne.

Jordbær souffle
Ingredienser
- 200 gram Bagesukker
- 550 gram Jordbær puréret
- 50 gram Smør
- 12.5 gram Majsmel
- 7 stk. Æg
- 50 milliliter Vand
- 3 gram Special Ingredients Pectinex
Sådan gør du
Første trin
- Soufflébase: Kog først 250 gram jordbærpuré.
- Hæld 125 gram bagesukker med 50 milliliter vand i en anden gryde og varm det op til 121 grader celsius.
- Tilføj den varme jordbærpuré til den kogende sukkerblanding under piskning.
- Tilføj majsmelet og en spiseskefuld koldt.
- Lad det varme igennem, indtil massen tykner. Tag det herefter af varmen og sæt det til side.
- Jordbærstriber: Opvarm den resterende jordbærpuré og tilsæt 30 gram bagesukker og pectinpulveret.
- Tag det af varmen efter cirka 3 minutter, når det er tyknet, og sæt det til side.
Andet trin
- Vej 130 gram af soufflébasen af.
- Pisk 130 gram æggehvider sammen med 24 gram sukker.
- Vend forsigtigt souffléblandingen sammen med marengsen.
- Smør en ramekinskål med blødt smør og drys indersiden af skålen med bagesukker.
- Pensl siderne med jordbærstriber og fyld derefter skålen op med souflébase.
- Bag jordbærsoufléen ved 200 grader celsius i 6 minutter.