Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hvid pizza

Fadls forlagfadlsforlag
 
26. marts 2019
Med kartofler, løg, chili og mozzarella

Opskrift på hvid pizza

Dejlig og velsmagende hvid pizza med ansjoser, kartofler, ost , løg og chili.

Vi har fået opskriften fra bogen: “Øl og mad“, hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

“VORES HAVEFEST UDSPILLER SIG med et stykke pizza og øl drukket direkte af flasken.

I denne udgave får pizzaen et nordisk præg, for der er rugmel i dejen og kartofler på toppen.

Prøv selv, om ikke en kold øl er det helt rigtige”.


Servings: 2 Portioner

Hvid pizza

Med kartofler, løg, chili og mozzarella
Author: fadlsforlag
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredients

Pizzadej

  • 25 gram Gær
  • 300 gram Vand Lunkent
  • 5 gram Salt
  • 200 gram Rugmel Groft
  • 250 gram Hvedemel

Topping

  • 150 gram Kartofler Med skræl
  • 1 stk. Salatløg Stort
  • 3-4 kviste frisk rosmarin
  • 50 gram Ansjosfileter
  • 1 stk. Chili Grøn og finthakket
  • 2-3 spsk. Olivenolie
  • Salt
  • Peber Fra kværn
  • 75 gram Mozarella

Instructions

Pizzadej

  • Rør gær ud i vand, tilsæt salt og de to slags mel.
  • Ælt dejen, til den er glat og smidig.
  • Lad den hvile tildækket i 1 time ved stuetemperatur.

Topping

  • Vask kartoflerne, og riv dem i strimler.
  • Snit løget i tynde ringe.
  • Pluk bladene af rosmarinkvistene.
  • Hak ansjoserne fint.
  • Bland kartofler, løg og rosmarinblade i en skål.
  • Knug grøntsagerne let, så de bliver bløde og afgiver lidt væde.
  • Tilsæt ansjoser, olivenolie, chili og peber.
  • Smag på ansjoserne, inden der tilsættes salt, de kan være meget salte i forvejen.

Pizza

  • Forvarm ovnen til 200°C varmluft.
  • Del dejen i to, og rul dejen tyndt ud.
  • Læg dem på 2 bageplader med bagepapir, fordel fyldet jævnt henover.
  • Riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel dem på pizzaerne.
  • Bag pizzaerne i 25-30 minutter.
  • Pynt eventuelt med frisk rosmarin ved servering.

Notes