
Opskrift på hvid pizza
Dejlig og velsmagende hvid pizza med ansjoser, kartofler, ost , løg og chili.
Vi har fået opskriften fra bogen: “Øl og mad“, hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:
“VORES HAVEFEST UDSPILLER SIG med et stykke pizza og øl drukket direkte af flasken.
I denne udgave får pizzaen et nordisk præg, for der er rugmel i dejen og kartofler på toppen.
Prøv selv, om ikke en kold øl er det helt rigtige”.

Hvid pizza
Ingredients
Pizzadej
- 25 gram Gær
- 300 gram Vand Lunkent
- 5 gram Salt
- 200 gram Rugmel Groft
- 250 gram Hvedemel
Topping
- 150 gram Kartofler Med skræl
- 1 stk. Salatløg Stort
- 3-4 kviste frisk rosmarin
- 50 gram Ansjosfileter
- 1 stk. Chili Grøn og finthakket
- 2-3 spsk. Olivenolie
- Salt
- Peber Fra kværn
- 75 gram Mozarella
Instructions
Pizzadej
- Rør gær ud i vand, tilsæt salt og de to slags mel.
- Ælt dejen, til den er glat og smidig.
- Lad den hvile tildækket i 1 time ved stuetemperatur.
Topping
- Vask kartoflerne, og riv dem i strimler.
- Snit løget i tynde ringe.
- Pluk bladene af rosmarinkvistene.
- Hak ansjoserne fint.
- Bland kartofler, løg og rosmarinblade i en skål.
- Knug grøntsagerne let, så de bliver bløde og afgiver lidt væde.
- Tilsæt ansjoser, olivenolie, chili og peber.
- Smag på ansjoserne, inden der tilsættes salt, de kan være meget salte i forvejen.
Pizza
- Forvarm ovnen til 200°C varmluft.
- Del dejen i to, og rul dejen tyndt ud.
- Læg dem på 2 bageplader med bagepapir, fordel fyldet jævnt henover.
- Riv mozzarellaen i mindre stykker, og fordel dem på pizzaerne.
- Bag pizzaerne i 25-30 minutter.
- Pynt eventuelt med frisk rosmarin ved servering.