Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Surdej

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

1. juni 2018

Opskriften er inspireret af Meyersmad.dk.

Opskrift på surdej

Surdej. Alle kender til det, men hvordan laver man surdej? Vi har her en opskrift på en dejlig surdej. 

Surdej

Author: Anette Søstrøm Asmussen
Keyword: Bage, Brød
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 4 dage

Ingredienser

  • 1 deciliter Hvedemel
  • 1 deciliter Mel Grahamsmel
  • 1 deciliter Rugmel
  • 3 deciliter Vand

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen og sørg for at der ikke er klumper i.
    Læg surdejen i en bøtte (med låg) og lad den stå på køkkenbordet med låget løst på toppen.
    Lad den stå på køkkenbordet i 4 dage, og husk at piske den igennem et par gange om dagen.
    Efter 4 dage er surdejen begyndt at blive lidt sur og den er nu klar til at blive brugt.
    Surdej