Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Surdej

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

1. juni 2018

Opskrift på surdej

Surdej. Alle kender til det, men hvordan laver man surdej? Vi har her en opskrift på en dejlig surdej. 


Surdej

Author: Anette Søstrøm Asmussen
Keyword: Bage, Brød
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 4 days

Ingredients

  • 1 deciliter Hvedemel
  • 1 deciliter Mel Grahamsmel
  • 1 deciliter Rugmel
  • 3 deciliter Vand

Instructions

  • Bland alle ingredienserne sammen og sørg for at der ikke er klumper i.
    Læg surdejen i en bøtte (med låg) og lad den stå på køkkenbordet med låget løst på toppen.
    Lad den stå på køkkenbordet i 4 dage, og husk at piske den igennem et par gange om dagen.
    Efter 4 dage er surdejen begyndt at blive lidt sur og den er nu klar til at blive brugt.
    Surdej