ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Surdej

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 1. juni 2018

Surdej. Alle kender til det, men hvordan laver man surdej? Vi har her en opskrift på en dejlig surdej. 


Surdej

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Brød
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 4 days
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 deciliter Hvedemel
  • 1 deciliter Mel Grahamsmel
  • 1 deciliter Rugmel
  • 3 deciliter Vand

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen og sørg for at der ikke er klumper i.
    Læg surdejen i en bøtte (med låg) og lad den stå på køkkenbordet med låget løst på toppen.
    Lad den stå på køkkenbordet i 4 dage, og husk at piske den igennem et par gange om dagen.
    Efter 4 dage er surdejen begyndt at blive lidt sur og den er nu klar til at blive brugt.
    Surdej

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

Opskriften er inspireret af Meyersmad.dk.