x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Smørstegt Spidskål

PER ASMUSSEN | 11. marts 2018

Vi bor i Danmark og typisk er det svært at se et hovedmåltid for sig der ikke indeholder pasta, kartofler eller ris. Vi vil gerne slå et slag for kålen, der er et fremragende alternativ til disse råvarer. Her har vi brugt et lækkert dansk spidskål der smørsteges og bliver både sprødt og mørt.


Smørstegt Spidskål

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 0.5 stk. Spidskål
  • 1 spsk. Olie
  • 10 gram Smør
  • 1 spsk. Citronsaft
  • 2 spsk. Hvidvin
  • 1 deciliter fond Vi brugte saften fra vakuumposen efter sous vide tilberedning af andelår

Sådan gør du

  • Start med at dele kålet på langs i 2 stykker og fjern de yderste blade.
    Varm olien op på en stegepande og steg kålen på begge indersider ved høj varme.
    Smørstegt spidskål
    Krydr kålen med salt og peber og tilsæt smørret og dæk panden til med køkkenrulle. Fugt køkkenrulle med vand i alle kanterne så den lukker tæt. Det gør at den steger/damper kålen i smørret.
    Smørstegt spidskål
    Efter små 20 minutter fjernes køkkenrullen og citronsaften, hvidvinen og fonden tilsættes. Lad det simre i 5 minutter mere og kålen er klar til servering. Del evt. kålen i 2 dele mere og server straks.
    Smørstegt spidskål

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.