Opskrift på smørstegt spidskål
Vi bor i Danmark og typisk er det svært at se et hovedmåltid for sig der ikke indeholder pasta, kartofler eller ris. Vi vil gerne slå et slag for kålen, der er et fremragende alternativ til disse råvarer. Her har vi brugt et lækkert dansk spidskål der smørsteges og bliver både sprødt og mørt.

Smørstegt Spidskål
Ingredienser
- 0.5 stk. Spidskål
- 1 spsk. Olie
- 10 gram Smør
- 1 spsk. Citronsaft
- 2 spsk. Hvidvin
- 1 deciliter fond Vi brugte saften fra vakuumposen efter sous vide tilberedning af andelår
Sådan gør du
- Start med at dele kålet på langs i 2 stykker og fjern de yderste blade. Varm olien op på en stegepande og steg kålen på begge indersider ved høj varme.
Krydr kålen med salt og peber og tilsæt smørret og dæk panden til med køkkenrulle. Fugt køkkenrulle med vand i alle kanterne så den lukker tæt. Det gør at den steger/damper kålen i smørret.
Efter små 20 minutter fjernes køkkenrullen og citronsaften, hvidvinen og fonden tilsættes. Lad det simre i 5 minutter mere og kålen er klar til servering. Del evt. kålen i 2 dele mere og server straks.