
Opskrift på pandestegt oksehøjrebsbøf
Sashi AAA-kødet er prisvindende og bl.a. kåret som verdens bedste steak. Kødet kommer fra udvalgte kvæg, der græsser på europæiske marker,
I denne opskrift bruger vi krogmodnet kød, der er modnet i eget modningsskab i 120 dage. Det er uden tvivl “blær” og lidt voldsomt at modne på et så perfekt stykke kød, og så i 120 dage. Vi garanterer dog for, at processen får kødet helt op at ringe smagsmæssigt, så und dig selv at prøve denne gourmetoplevelse ud over det sædvanlige.

Pandestegt oksehøjrebsbøf
Ingredienser
- 500 gram Oksehøjreb Sashi AAA oksehøjreb. Modnet i 120 dage
- Krydderier Salt og peber
- Olie Smagsneutral. Til stegningen
- 10 gram Smør Til stegningen
Sådan gør du
Krogmodning af kødet
- Kødet er modnet i eget modningsskab ved 1,5 grader og 84 % luftfugtighed.
- Det handler om at bruge størst mulige udskæringer når det kommer til at tørmodne kød, da skorpen vil blive beef-jerky-agtig og dermed ses som "spild". Skorpen er dog fantastisk til en fond eller som smagsgiver til en sauce/gryderet.
- Kødet så sådan ud på dagen, jeg modtog det:Efter 120 dage blev det taget ud af modningsskabet:Skær kødet fra benet og skær det i bøffer på cirka 3-4 centimeter. Gem afpudset, da det senere skal bruges til pebersauce.
Stegning
- Tag kødet ud af køleskabet minimum 30 minutter (gerne 60 minutter), før det skal steges. Så undgår du, at kødes "koger" i stedet for at stege på panden, fordi temperaturen er for lav.
- Krydr bøfferne med en god flagesalt (gerne Maldonsalt) og friskkværnet peber.
- Normalt bliver kød bedst, når det steges på en støbejernspande i ghee (klaret smør), men da dette kød er så marmoreret, som det er, kan det sagtens steges på en teflonpande i en blanding af almindeligt smør og olie. Steg kødet cirka 3 minutter på hver side og lad det hvile under et klæde i 5 minutter før servering.
- Da kødet her er krogmodnet, er der ikke så meget saft/væske tilbage i kødet. Derfor er det bedre at tilberede det lidt kortere tid end for længe.
- Drys igen med en god flagesalt og friskkværnet peber.
- Server straks.