x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Marrokansk kyllingegryde

HENRIETTE KRISTIANSEN | 25. marts 2021

Krydret marrokansk kyllingegryde med stegte karryris:

Spændende marrokansk kyllingegryde med smæk på smagen, masser af grøntsager og den møreste kylling…

Vanvittigt velsmagende og perfekt suppleret af en omgang stegte ris med karry.

Den ku også serveres bar med almindelige ris, men den stegte karry variant smager viirkelig godt! Og kan laves mens kyllingegryden simrer – det må du ikke snyde dig selv for.

Retten er nem at gå til og passer for det meste sig selv..

Kyllingegryden kan desuden bruges som fyld i tortillas, pizzabrød eller quesadillas.


Marrokansk kyllingegryde

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Marrokansk kyllingegryde

  • 1 stk. Løg finthakket
  • 3 clove Hvidløg finthakket
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 100 gram Champignon renset og i skiver
  • 0.5 stk. Squash i små tern
  • 1 stk. Chili renset for kerner og hakket fint
  • 2 spsk. Paprika
  • 1 tsk. Oregano tørret
  • 1 tsk. Timian tørret
  • 1 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Stødt ingefær
  • 0.5 tsk. Kardemomme
  • 3 stk. Laurbærblad
  • 1 can Hakket Tomater
  • 1 can Tomatpure a' 140 gram
  • 3 deciliter Grøntsagsbouillon
  • 350 gram Kyllingebryst
  • Salt og peber

Stegte ris med karry

  • 4 deciliter Ris kogte
  • 0.5 deciliter Olivenolie
  • 1 tsk. Karry
  • 1 stk. Æg
  • Salt og peber

Sådan gør du

Kyllingegryde

  • Sauter løg og hvidløg i lidt olie til de er bløde og gyldne.
    Tilsæt champignon, squash og chili skru op for varmen.
    Rør konstant i gryden til grøntsagerne er lækre og ristede, hvorefter paprika, oregano, timian, spidskommen, ingefær, kardemomme og laurbærblade tilsættes.
    Rør godt rundt et minuts tid, så krydderierne “brændes af” og tilsæt derefter hakkede tomater, grøntsagsbouillon og tomatpure.
    Kom kyllingefiletterne godt ned i retten, så de er dækket og lad det simre under låg i 20-25 minutter, til kyllingekødet er mørt.
    Kyllingekødet kan herefter tages op af gryden og rives fra hinanden med to gafler (ala pulled chicken) eller skæres i tern.
    Kom kylling tilbage i gryden og smag til med salt og peber.
     

Stegte ris

  • Opvarm oliven på en pande og tilføj ris og karry.
    Rør godt sammen og lad stegte 5-6 minutter, rør undervejs.
    Lav en fordybning i risene, slå ægget ud i “hullet” og pisk det godt ind i risene.
    Steg yderligere et par min og smag til med salt og peber.
    Marrokansk kyllingegryde

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg min Instagram profil her.