Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Blomkålspure

Per Asmussen
   

Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.

4. december 2018
Blomkålspure smager dejligt også selvom du er ikke er vild med blomkål. Smagen er meget mild og en lun og luftig pure er god til at skabe lidt balance i en ret.

Opskrift på blomkålspure

Blomkålspure smager dejligt også selvom du er ikke er vild med blomkål. Smagen er meget mild og en lun og luftig pure er god til at skabe lidt balance i en ret.

Min opskrift her blev serveret med en meget fed ret, så den fik lidt ekstra citronsaft (syre) for at balancere op imod det.


Antal: 4 Portioner

Blomkålspure

Blomkålspure smager dejligt også selvom du er ikke er vild med blomkål. Smagen er meget mild og en lun og luftig pure er god til at skabe lidt balance i en ret.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Sauce
Køkken: Fransk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 0.5 stk. Blomkål
  • 2 deciliter Vand 1/3 af væsken
  • 2 deciliter Fløde 1/3 af væsken
  • 2 deciliter Sødmælk 1/3 af væsken
  • 1 spsk. Citronsaft
  • Krydderier Salt, hvid peber og hvidvinseddike

Sådan gør du

  • Skyl dit blomkål og skær blomkålshovederne fra. Hvis de er store, så skær dem i mindre stykker.
  • Jo mindre stykker, jo hurtigere kan de køres møre og bløde.
  • Jeg bruger altid huskereglen 1/3 mælk, 1/3 fløde og 1/3 vand til den væske som jeg koger pureer i.
  • Din grydes størrelse bestemmer hvor meget væske der skal i. Blomkålsstykkerne skal være dækket.
  • Bring væsken i kog under omrøring og skru ned for blusset. 
  • Det skal koges indtil de er møre, det taget typisk 15-20 minutter.
  • Når de er møre skal væsken hældes fra (og gemmes) og de møre blomkålsstykker er klar til at blive blendet.
  • Jeg bruger typisk en stavblender, enten direkte i gryden eller i en høj cylinderbeholder.
  • Kom en smule af (cirka 0,5-1 dl) væsken i og blend. Tilsæt løbende en smule væske under konstant piskning. Hvis du ønsker en lidt dybere smagende pure, så kom blot lidt smør i under din blendning - det gjorde jeg ikke i den her opskrift.
  • Fortsæt indtil du har en glat pure, som nu skal smages til. Typisk vil jeg give den en del salt og en smule citronsaft, eddike og peber (gerne hvid).
  • Den her fik en del citronsaft, da den skulle være syrlig.
  • Din pure er nu klar til servering.