Go Back
+ servings
Servings: 2 personer

Kokkens smørrebrød med hønsesalat

Lækker hjemmelavet hønsesalat med masser af tips og tricks fra en kok. Her er der sprødstegt rugbrød, hjemmelavet dressing, sprødstegt kyllingeskind/bacon, syltede rabarber, karrysyltede perleløg, romainesalat og purløg på toppen.
Author: Thomas Tranegaard Nielsen
Keyword: Frokost, Kylling, rugbrød, Salat
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

Kogt kylling

  • 1 stk. Hel Kylling
  • Pastinak
  • Gulerødder
  • Peberkorn
  • Laurbærblad

Mayonnaise

  • 2 stk. Æggeblommer
  • 0.5 tsk. Dijonsennep
  • 0.5 tsk. Citronsaft eller hvidvinseddike
  • 1.5 deciliter Olie cirka
  • Salt og Peber

Dressing

  • 2 deciliter Mayonnaise ovenstående
  • 1 deciliter Creme Fraiche 38 %
  • 1 tsk. Karry
  • Salt og Peber
  • 1 tsk. Citronsaft cirka
  • 1 tsk. Eddike f.eks. eddikelagen fra cornichoner
  • 0.5 tsk. Sød chilisauce kan erstattes af sukker eller honning

Ristet rugbrød

  • 2 skiver Rugbrød
  • Smør
  • Olie

Servering

  • Romainesalat
  • Bacon sprødstegt
  • Syltede løg karrysyltede perleløg
  • Syltede Rabarber
  • Purløg
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

Kogt kylling

  • Skræl pastinakker og gulerødderne og hak dem i større stykker.
    Kom dem i en gryde sammen kyllingen, peberkorn, laurbærblade og vand.
    Bring gryden i kog og skru ned, så det simrer i 40 minutter.
    Sluk for blusset og lad den stå og trække i cirka 20-30 minutter i væsken.
    Tag kyllingen op og kom den i en skål og sæt den på køl.
    Når kyllingen er kold skal kødet plukkes af, gerne i grove/store stykker.
     

Mayonnaise

  • Kom æggeblommerne i en skål sammen med citronsaft/eddike og sennep.
    Pisk det luftigt og tykt.
    Tilsæt langsomt dråber af olie mens du pisker kraftigt.
    Fortsæt med mere olie ad gangen indtil du har en fin og tyk mayonnaise.
    Smag til med salt og peber.
     

Dressing

  • Kom mayo, creme fraiche, salt og karry i en skål.
    Pisk det godt sammen.
    Kom peber i og rør igen.
    Tilsæt citronsaft, eddike og noget sødt, f.eks. sød chilisauce og smag til om den f.eks. mangler lidt salt eller mere af det.
     

Hønsesalat

  • Nu skal hønsesalaten mættes. Dvs. der skal være mere kylling en hønsesalat. 
    Kom kylling i dressingen og vend den forsigtigt rundt, der skal ikke piskes mere.
    Når fordelingen af dressing/kylling passer, smag den til med salt.
     

Ristet rugbrød

  • Skær skiver af rugbrød og rist dem på panden i en blanding af smør og olie.
    De skal blot få lidt stegeskorpe på hver side.
    Når de er klar, placer dem på fedtsugende papir, så du ikke får alt fedstoffet med på tallerkenen.
    De kan sagtens ristes i ovnen eller på en brødrister også.
     

Samling af smørrebrødet

  • Skyl din romainesalat og tør den af.
    Kom 2 skiver af salaten i bunden af rugbrødet.
    Kom en god klat af hønsesalaten ovenpå.
    Kom den sprødstegte bacon ovenpå. Du kan også bruge sprødstegt kyllingeskind eller som vi gjorde, begge dele.
    Finthak dine purløg og drys på toppen.
    Velbekomme.

Noter

Syltede rabarber:

Bring nedenstående lage i kog indtil sukkeret er smeltet:
3 dl Sukker
3 dl Eddike
3 dl Hvidvin
1 Kanelstang
1 Stjerneanis
1 Laurbærblad
Rengør dine rabarber og skær dem i mindre stykker. Kom dem i et sylteglas. 
Hæld lagen over dine rabarber og når det er kølet af, så lukker du glasset og lader dem trække et par dage.