x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Svinebryst sous vide

PER ASMUSSEN | 6. april 2020

I min evige jagt på “perfekte” kødtilberedninger var jeg nødt til at prøve at se, om jeg ved hjælp af sous vide måske kunne gøre denne opskrift bedre.

Svinebryst sous vide

Svinebryst sous vide

Den blev rigtig dejlig og lækker, men jeg må indrømme at den alligevel ikke blev bedre end originalen 🙂

Svinebryst sous vide

 

Svinebryst sous vide opskrift


Svinebryst sous vide

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 day 8 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 Svinebryst mit var cirka 600 gram - uden ben, jeg fik dog ikke fjernet dem alle selv
  • 1 spsk. Herbes de Provence kan erstattes af rosmarin/timian
  • 1 spsk. Spidskommen
  • 2 spsk. Salt
  • 5 gram Sukker
  • 1 tsk. Peber
  • 2 spsk. Andefedt

Sådan gør du

    1. Kom Herbes de Provence (en blanding af blandt andet rosmarin, timian og oregano), spidskommen, salt, sukker og peber i en skål og rør det sammen.
    2. Gnub krydderiblandingen ind i svinebrystet.
    3. Put kødet i en pose (f.eks. en vakuumpose) og sørg for at den er forsegler godt og grundig. Der vil komme en del væske ud under sprængningen, så vær forsigt.
    4. Put kødet på køl i et døgn. Om det er 20-26 timer er ikke helt så afgørende.
    5. Tag kødet ud af posen og skyl det under en kold vandhane, så du stopper "sprængningen". Tør det godt at med et rent viskestykke. 
    6. Læg svinebrystet i vakuumposen sammen med andefedtet.
    7. Vakuumpakposen og læg den i dit vandbad ved 70 grader celsius.
    8. Lad svinebrystet tilberede i 12 timer.
    9. Tag kødet op ad vandet og åbn posen.
    10. Lad kødet afkøle under pres. Kom alt indhold fra posen over i et fad eller en beholder i en passende størrelse. Nu lavede jeg kun 600 gram svinebryst, så her var en brødform passende for mig. Jeg satte en anden brødform med to vinflasker i ovenpå kødet for at skabe et godt pres. Nu ved jeg, at det er lidt usædvanligt kun at tilberede 600 gram ad gangen, så du står garanteret med et større stykke kød. I så fald kan du eksempelvis lægge kødet ned i et fad og lægge et spækbræt med noget tungt på ovenpå kødet.
    11. Når kødet er nedkølet, skæres det ud i firkanter. Da mit svinebryst var så lille, blev det kun delt i 2.
    12. Rids eventuelt sværrene med en kniv.
    13. Brug lidt af resterne af andefedtet til at komme på en pande og tænd på middelhøj varme (10 / 14 på mit komfur. Du kan også bruge ghee eller en blanding af olie og smør, hvis du ikke vil bruge andefedtet til at stege i.
    14. Placér svinebrystet på den varme pande med sværrene ned og lad sværrene stege lækkert sprøde, samtidig med at kødet lunes. Det tog et kvarters tid for mit vedkommende.
    15. Servér.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.