
Opskrift på stegt kylling
Ovnstegt kylling med safran, hasselnødder og honning.
Den hele kylling er parteret og marineret i en mellemøstliginspireret marinade.
I vores evige jagt på at få stjernekokkenes opskrifter hjem i de danske private køkkener, har vi fået denne opskrift fra den israelske/britiske stjernekok Otto Lenghis bog: “Otto Lenghi kogebog#1“.

Stegt kylling
Ingredienser
- 1 stk. Hel Kylling stor
- 2 stk. Løg grofthakkede
- 0.5 deciliter Olivenolie
- 1 tsk. Stødt ingefær
- 1 tsk. Kanel stødt
- 1 knivspids Safran stor knsp. tråde
- 1 stk. Citronsaft saften fra 1 hel citron
- 0.5 deciliter Vand koldt
- 100 gram Hasselnødder
- 70 gram Honning
- 2 spsk. Rosenvand
- 2 stk. Forårsløg grofthakkede (kan udelades)
- Flagesalt
- Peber sort
Sådan gør du
- Del kyllingen i 2 x bryst og vinge, 2 x overlår og underlår. Vend kyllingestykkerne med løg, olivenolie, ingefær, kanel, safran, citronsaft, vand, 2 tsk salt og et godt drys friskkværnet sort peber i en stor skål. Lad dem marinere i mindst 1 time eller natten over i køleskabet. Forvarm ovnen til 210°. Spred hasselnødderne ud i en bradepande, og rist dem i ovnen i 10 minutter, til de har fået lidt farve. Hak dem derpå groft, og stil dem til side. Flyt kylling og marinade over i en bradepande, der er stor nok til at rumme det hele i et enkelt lag. Læg kyllingestykkerne med skindsiden opad, og steg dem så i ovnen i ca. 35 minutter. Rør imens honning, rosenvand og nødder sammen. Tag kyllingestykkerne ud af ovnen, fordel nøddesiruppen over dem med en ske, og spred den ud, så kødet dækkes jævnt. Stil bradepanden tilbage i ovnen, og giv kyllingestykkerne yderligere 5-10 minutter, til de er gennemstegte, og nødderne gyldenbrune. Anret kyllingestykkerne på et fad, og pynt eventuelt med de hakkede forårsløg.