Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kransekage stjerne

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

29. december 2018
Kranse i en fart

Opskrift på kransekage stjerne

Er tiden knap og mangler mangler du en hurtig opskrift på kransekage til nytår eller gæster.

Så kommer den her.


Antal: 8 Personer

Kransekage stjerne

Kranse i en fart
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 375 gram Rå marcipan Stuetemperatur
  • 30 gram æggehvider
  • 112 gram Flormelis
  • Flormelis Til æltning og udrulning

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
    Skær marcipanen i mindre stykker og kom den op i en røreskål, sammen med flormelis. Rør marcipan og flormelis godt sammen og rør æggehviderne i lidt ad gangen - indtil du har en lækker og let klistret dej.
    Vend dejen ud på et bord, drysset let med flormelis.
    Del dejen i 3 stykker og rul dem ud til pølser med en tykkelse på cirka 1 - 1,5 centimeter
    Form hver pølse til en trekant og placere den op en bageplade med bagepapir.
    Bag de formede kransekage trekanter i 15-20 minutter ved 190 grader almindelig ovn.
    Når kransekagen er let gyldne tages de ud og sættes til afkøling på en bagerist.
    Når kransekagen er afkølet pensles bunden med smeltet chokolade og lad chokoladen sætte sig. Inden oversiden sprøjtes med et let og flot glasur mønster.
    Placere nu de pyntede kransekage trekanter ovenpå hinanden, så de former en stjerne.
    Servere på et flot fad pyntet til nytår.
    Kransekage stjerne

Noter

Det her var mit første forsøg med kransekage. Min dej var nok lige til den våde side og æltet for lidt. Den smagte dog dejligt.