Svinekød i særklasse. Her får du et helt french rack- luksuriøs svinefilet på ben, skåret af spanske Iberico grise.

Opskrift på iberico svinefilet med sprøde kartofler, knoldselleripure og brunet smør
Lækker Iberico svinefilet tilberedt i sous vide og serveret med sprøde ovnestegte kartofler, knoldselleripure og brunet smør.

Servings: Portioner
Iberico svinefilet med sprøde kartofler, knoldselleripure og brunet smør
Svinekød i særklasse. Her får du et helt french rack- luksuriøs svinefilet på ben, skåret af spanske Iberico grise.
Ingredients
- 400 gram Svinefilet med skaft
- 25 gram Smør
- 800 gram Kartoffel
- 0.5 stk. Knoldselleri
- 2 deciliter Fløde
- 3 deciliter Mælk
Instructions
Iberico Svinefilet
Giv kødet en smule salt og en del peber og vakummer det. Læg det i sous vide/vandbadet i 3 timer ved 58 grader. Tør kødet af og læg det på en varm pande med olie og 10 gram smør. Det brunede smør hældes over kødet ved servering.Knoldselleripure
Skær den halve knodselleri i små tern i ca. 1x2 cm størrelse. Kog dem i 1/3 vand, 1/3 mælk og 1/3 fløde i 18-22 minutter, til det er helt møre. Tag dem op med en sigteske og læg dem over i din blender/bøtte som du kan stavblende. Tilføj 10 gram smør, en smule eddike, salt og peber og blend det med en smule af væsken den blev kogt i. Tilføj løbende væsken indtil den er en flot og glat pure.Sprøde kartofler
Skær kartoflerne i tern (det er ikke nødvendigt, men det ser fedt ud) og kog dem i 7 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra via en stor sigte, som omrystes godt så kartofler får sprækker og mere overflade der kan blive sprødt. Lad dem tørre i et 20-30 minutter og sæt dem i ovnen vendt i olie, salt og peber. Giv dem 40 minutter ved 200 grader varmluft og kartoflerne er klar til servering.