Start med at gennemgå sværene på din steg. De er nærmest altid ridset i forvejen, men brug en skarp kniv og sikr dig at de er ensartede i dybden.
Kom groft salt ned i alle hullerne og på toppen af sværene.
Sæt et laurbærblad ned i hver andet hul mellem sværene.
Sæt stegen i et ovnfast fad.
Tilbered stegen i ovnen med sværene opad i 4 timer ved 100 grader almindelig ovn.
Tag stegen ud af ovnen og placer den på et skærebræt.
Hæld vand i bunden af det ovnfaste fad og sæt fadet tilbage i ovnen.
Skru ovnen helt på maksimal varme og varmluft på din ovn. Går den til 300 grader, så er det helt fint.
Når væsken koger, så tager du fadet ud og hælder væsken fra i en et glas. Brug gerne en dejskraber/grydeske, så du får det hele med. Det er smag til sovsen. Sæt glasset på køl/frost straks, så fedtet vil placere sig i toppen af glasset.
Når ovnen er brandvarm, så sættes stegen tilbage i det ovnfaste fad (med sværene opad) og stegen sættes i ovnen, så sværene kun er et par cm fra toppen af ovnen.
Nu skal den have alt fra 15-25 minutter, det handler om at sværene skal blive sprøde. Vi tog vores ud efter 18 minutter og den havde super lækre og flotte puffede svær og brændte laurbærblade (de skal bare kasseres).
Flyt stegen over på et skærebræt og lad den hvile i cirka 20 minutter (udækket) før den skæres ud.
Skær stegen i skiver, du bestemmer selv om hver skive har ét eller to svær.
Stegen er nu klar til servering.