Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem op i en skål med koldt vand og lidt citronsaft indtil du er klar til at tilberede dem.
Jeg valgte spontant at bruge nogen af mine jordskokker til chips, så jeg synes at jeg manglede lidt mængde til en puré. Derfor skår jeg 1/3 af en knoldselleri små stykker og tilsatte dem til puréen. Kom jordskokker og knoldselleri i en gryde sammen med sødmælk og fløde. Jeg bruger typisk enten 1/3 vand, 1/3 sødmælk, 1/3 fløde eller 1/3 fløde, 2/3 sødmælk til at koge dem møre i. Her blev det det sidste.
Kog dem møre, det tager cirka 15-20 minutter, afhængig af hvor små stykkerne er. Rør løbende i gryden, så det ikke brænder på.
Når de er møre tages alle stykkerne ud af mælk/flødeblandingen og kommes i en blender eller i et stavblenderglas. Det gør ikke noget at der kommer lidt væske med.
Blend massen glat og tilsæt smør og blend igen. Tilsæt løbende 1/3 dl af mælk/flødeblandingen, hvis du synes at den er for tyk. Bliv ved indtil den har en fin konsistens og smag til med salt og peber.
Kom den i en ny gryde og hold den lun, hvis du ikke er klar til at spise.