Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Husk at gemme den tomme vaniljestang.
Bland vaniljekornene sammen med lidt sukker på et skærebræt, så det bliver til vaniljesukker.
Kom piskefløde, mælk og den tomme vaniljestang i en gryde og varm det op på højt blus. Lad det varme op til 70-72 grader celsius under omrøring. Husk at røre i det løbende. Det må ikke brænde på.
Hæld de 37 gram sukker i en skål sammen med æggeblommer og vaniljekornene/vaniljesukkeret. Rør det hele sammen med en dejskraber.
Når flødeblandingen er lige under kogepunktet, hældes halvdelen over i blandingen af æggeblommer, sukker og vanilje under omrøring. Det skal røres sammen til en helt homogenmasse, så æggene ikke koaligerer (skiller) og bliver til røræg.
Hæld det nu over i gryden til resten af flødeblandingen og rør det hele sammen ved hjælp af dejskraberen.
Varm det op ved middelvarme, imens du fortsat rører i det. Sørg for at komme godt rundt i hele gryden med dejskraberen, så der ikke er noget, der brænder på i bunden.
Lad cremen nå op på 80-82 grader. Når den begynder at "trække spor", er den lige ved at være klar. Løft dejskraberen op af gryden og hold den vandret. Kør en finger vandret igennem cremen på dejskraberen. Hvis cremen ikke løber, er den klar.