Start med at tage smørret ud af køleskabet cirka 30 minutter i forvejen, så det ikke er helt køleskabskoldt, når du begynder.
Hæld mel i en skål.
Skær smørret ud i mindre stykker.
Kom det over i skålen med mel.
Tilføj sukker og rør det rundt med en ske.
Tilføj vand og slå ægget ud i skålen – rør det hele sammen og saml dejen.
Smør en tærteform på cirka Ø 24 centimeter.
Kom tærtedejen over i formen og pres den godt ud i kanterne.
Læg et stykke bagepapir ovenpå tærtedejen og fyld formen med de tørrede kikærter. Det kaldes at “blindbage” og forhindrer tærtebunden i at sprække under bagningen.
Forvarm ovnen på 175 grader almindelig ovn.
Sæt tærtebunden i den forvarmede ovn og bag den i 15 minutter.
Tag tærtebunden ud af ovnen og lad kikærterne ligge i formen, mens tærtebunden afkøler. Tag ikke tærtebunden ud af tærteformen.