Go Back
+ servings
Servings: 8 personer

Pulled pork sous vide

Den saftigste pulled pork tilberedt i sous vide. Med sous vide får du den bedste pulled pork, du nogensinde har smagt. Se tid og temperatur her.
Author: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Amerikansk
Keyword: Aftensmad, Gris, Iberico, Iberico gris, Junk Food de Luxe, Nakkefilet, Svinekød
Forb. tid: 8 timer
Tilb. tid: 1 dag 45 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

Salt-/sukkerlage

  • 2 liter Vand
  • 100 gram Salt
  • 50 gram Sukker
  • 10 stk. Peberkorn
  • 5 stk. Laurbærblad

Dry rub

  • 4 spsk. Brun farin
  • 2 spsk. Paprika
  • 1 spsk. Røget paprika
  • 1 spsk. Groft salt
  • 1 tsk. Peber
  • 1 tsk. Cayennepeber
  • 1 tsk. Chilipulver
  • 1 tsk. Aromat
  • 1 tsk. Løgpulver
  • 1 tsk. Hvidløgspulver
  • 1 tsk. Spidskommen

Pulled pork sous vide

  • 2 kilogram Nakkefilet Kan også være en nakkekam
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

Salt-/sukkerlage

  • Bring vandet i kog og tilføj salt, sukker, peberkorn og laurbærblade. Når sukkeret er opløst, er lagen klar til brug. Jeg hælder den typisk over i en stor zip-lock pose og sætter posen i et fad eller i en bøtte, så posen ikke vælter.
  • Sæt posen/lagen i køleskabet. Når den er afkølet, lægges nakkefileten i posen, hvor den skal trække i minimum 8 timer, men gerne op til 12-14 timer. Herhjemme laver vi typisk lagen i forbindelse med et aftensmåltid og sætter den i køleskabet. Omkring sengetid plejer lagen at være kold nok til tilsætte kødet, så det kan trække natten over.

Dry rub

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Brug en gaffel eller et piskeris til at blande dem sammen med. Da farinen kan være lidt fugtig, er det vigtigt at få det hele jævnt fordelt.

Pulled pork sous vide

  • Tag 1/3 af din dry rub fra og sæt den til side - den skal først bruges dagen efter. Brug nu den resterende 2/3 til at marinere kødet med: Gnub det godt ind i kødet og hele vejen rundt med fingrene.
  • Pak kødet ind i en vakuumpose og vakuumpak den.
  • Tilbered kødet i vandbadet i 24 timer ved 73 grader. 
  • Efter de 24 timer tages kødet ud af posen, og væsken hældes på en kande for sig. Der er ret meget væske, men det gør ikke noget. Det væske, der er tilovers, kan du f.eks. koge ind til en skøn barbecue sauce.
  • Dub kødet tørt med et rent viskestykke eller noget køkkenrulle og læg kødet over i et ildfast fad.
  • Massér nu den resterende 1/3 af din dry rub ind i kødet og tilbered det i 30-45 minutter i ovnen på 200 grader varmluft. Du kan også tilberede den i en lukket grill.
  • Ydersiden af kødet må gerne blive sort. Det giver kun en lækker smag til kødet!
  • Tag kødet ud af ovnen.
  • Brug to gafler til at trevle kødet med.
  • Når alt kødet er trevlet, hældes en smule af væsken fra vakuumposen i fadet og røres godt rundt.
  • Til sidst kan du vende kødet med barbecuesauce.
  • Velbekomme.