Go Back
+ servings
Frikadeller i airfryer
Servings: 4 personer

Frikadeller

Prøv vores nemme frikadelle opskrift til airfryer, som giver dig saftige og sprøde frikadeller hver gang. Perfekt for en hurtig middag!
Author: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Frokost, Gris, Hakket Svinekød, Jul, madpakke, Mormormad, Svinekød
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 14 minutter

Grej

[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 500 gram Hakket svinekød
  • 1 stk. Løg Revet
  • 1 stk. Æg
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 1 tsk. Salt
  • 0.5 tsk. Peber
  • Olie smagsneutral - evt. i sprayflaske
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Start med at røre saltet ind i kødet i en stor skål.
  • Riv løget fint på et rivejern og tilsæt det til kødet sammen med æg og hvedemel.
  • Rør alle ingredienserne godt sammen, så massen bliver ensartet.
  • Lad farsen hvile i køleskabet i mindst 15 minutter, gerne længere, for at smagene kan udvikle sig.
  • Sørg for at farsen har stuetemperatur før tilberedning.
  • Form 10 frikadeller og placér dem forsigtigt i airfryerens kurv. Spray dem med lidt olie. Hvis du ikke har en spray, kan du evt. pensle dem eller dyppe dem i olie fra en skål.
  • Steg demved 180 grader i 10 minutter.
  • Vend frikadellerne og skru op til 210 grader. Steg yderligere 5 minutter, eller indtil de har en gylden og sprød overflade.

Noter

Hvis du er i tvivl om din fars smager som den skal, kan du altid stege et meget lille stykke på panden først og smage den til hvis den ikke er som den skal være.