Iberico adskiller sig lidt fra andet svinekød, da det faktisk skal tilberedes oksekød, nemlig medium rare - og det smager faktisk ikke af gris, heller ikke af okse - det smager ganske unikt. Det er klart et værdigt alternativ til godt oksekød til specielle lejligheder.
Author: Sebastian Jespersen
Ret: Hovedret
Køkken: Middelhavet
Keyword: Iberico, Pluma, sortfods gris, sous vide, spansk sortfodsgris
Afpuds din Pluma, skær sølvhud og det værste løse fedt af, men lad “fedtlommerne” blive, altså det fedt der nærmest går ind i kødet. Herefter skal den saltes og vakuum pakkes. Derefter skal i Sous Viden når den er varm.
Efter to timer skal den op, og duppes tør. Herefter har du tre muligheder:
Stegning
Hurtig stegeskorpe på brænd varm støbejerns pande med ghee, klaret smør, eller raps olie - 30 sekunder på hver side.
Hurtig stegeskorpe på en brænd varm grill, 30 sekunder pr. side cirka.
Hurtig stegeskorpe med en kraftig kulinarisk brænder, indtil det er tilfredsstillende skorpe.
Server gerne med klassisk steakhouse tilbehør, se evt. mine forslag under beskrivelsen.