Go Back
+ servings
Servings: 4 personer

Iberico Pluma Sous Vide

Iberico adskiller sig lidt fra andet svinekød, da det faktisk skal tilberedes oksekød, nemlig medium rare - og det smager faktisk ikke af gris, heller ikke af okse - det smager ganske unikt. Det er klart et værdigt alternativ til godt oksekød til specielle lejligheder.
Author: Sebastian Jespersen
Ret: Hovedret
Køkken: Middelhavet
Keyword: Iberico, Pluma, sortfods gris, sous vide, spansk sortfodsgris
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 4 stk. Iberico Pluma
  • 1 tsk. Salt
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Tænd din Sous Vide på 57 grader.
  • Afpuds din Pluma, skær sølvhud og det værste løse fedt af, men lad “fedtlommerne” blive, altså det fedt der nærmest går ind i kødet. Herefter skal den saltes og vakuum pakkes. Derefter skal i Sous Viden når den er varm.
  • Efter to timer skal den op, og duppes tør. Herefter har du tre muligheder:

Stegning

  • Hurtig stegeskorpe på brænd varm støbejerns pande med ghee, klaret smør, eller raps olie - 30 sekunder på hver side.
  • Hurtig stegeskorpe på en brænd varm grill, 30 sekunder pr. side cirka.
  • Hurtig stegeskorpe med en kraftig kulinarisk brænder, indtil det er tilfredsstillende skorpe.
  • Server gerne med klassisk steakhouse tilbehør, se evt. mine forslag under beskrivelsen.