Go Back
+ servings
Antal: 4 personer

Langtidstilberedt kyllingelår med BBQ

Forfatter: madsglunde
Keyword: Aftensmad, Barbecue, Kylling, Kyllingelår, ovnmad
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 45 minutter

Ingredienser

BBQ sovs

  • 2.5 deciliter Ketchup
  • 0.5 deciliter Æbleeddike
  • 1.5 deciliter Brun farin
  • 2 spsk. Soja
  • 1 tsk. Hvidløgspulver
  • 2 tsk. Paprika
  • 1 tsk. Røget paprika
  • 1.5 tsk. Chilipulver
  • 1 tsk. Salt

Kyllingelår

  • 12 stk. kyllingelår
  • Olie lidt

Sådan gør du

BBQ sovs

  • Alle ingredienser kommes i en gryde og koges op (husk at smage til så den passer til dine smagsløg).
     

Langtidstilberedt kyllingelår

  • I den tynde ende af kyllingelåret skærer du med en kniv om "enden". Skindet trækkes herefter ned over den tykke enden.
    Kom et godt lag af BBQ på kyllingelårene og lidt olie (med fordel kan du komme dem på køl i nogle timer og/eller natten over så marinaden kan trække ind i kødet).
    Læg dem nu på en bageplade og kom dem i ovnen på 140 grader i 1 time og 30 minutter.
    Kom mere BBQ på efter 45 minutter.
    Til sidst sættes ovnen på grill i cirka 5 minutter (til det karamelliserer og brænder lidt).
    Langtidstilberedt kyllingelår med BBQ