Go Back
+ servings
Servings: 4 personer

Flanksteak på panden

Sådan steger du nemt en perfekt flanksteg. Tips til at sikre dig, at kødet steger og ikke koger på panden. Rare, medium eller rosa? Vi guider dig!
Author: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Bøffer, Flanksteak, kød, oksekød
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 600 gram Flanksteak
  • 1 deciliter Olie smagsneutral
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 stængler frisk rosmarin
  • Flagesalt
  • Peber fra kværn
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Hæld olien i en plasticpose.
  • Pres hvidløget ned i olien og tilføj salt og peber.
  • Læg flanksteaken ned i posen.
  • Luk posen.
  • Vend og drej posen og lad marinaden fordele sig godt udover kødet. Lad det ligge i 15 minutter. Pak bøffen ud af posen.
  • Kast et blik på flanksteaken og skriv dig bag øret, i hvilken retning, kødets fibre løber. Det er vigtigt, når bøffen skal skæres i skiver, da vi ønsker at skære på tværs af fibrene.
  • Kom 1 del olie til 1 del smør på en varm pande. Du kan også vælge at bruge ghee.
  • Læg flanksteaken på den varme pande. Jeg stegte bøffen medium rare. Det er cirka 5 minutter på hver side. Du ved, at det er stegt medium rare ved at bruge følgende metode: Slap af i din højre hånd. Lad højre hånds tommel- og pegefinger røre hinanden let uden at presse. Brug nu pegefingeren på den venstre hånd til at mærke på den "pude", der sidder under højre hånds tommelfinger: Sådan vil bøffen føles, når den er rare, så giver du den et øjeblik længere end dette, vil bøffen være medium rare. Foretrækker du din bøf på en anden måde, kan du i  se, hvordan du i så fald bærer dig ad.
  • Tag den færdigstegte flanksteak af panden.
  • Lad kødet hvile i 5 minutter. Dæk det ikke til med et klæde eller staniol, da det skaber fugt og gør den sprøde stegeskorpe blød.
  • Skær kødet ud på tværs af fibrene.
  • Servér.