Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Flanksteak på panden

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

13. august 2019
Sådan steger du nemt en perfekt flanksteg. Tips til at sikre dig, at kødet steger og ikke koger på panden. Rare, medium eller rosa? Vi guider dig!

Opskrift på flanksteak på panden

Forleden lavede jeg en hamrende mør og saftig flanksteak stegt på panden, og jeg lover dig, at det slet ikke er et besværligt stykke kød at give sig i kast med! Flanksteak er nem at stege supersaftig. Husk blot at tage kødet ud af køleskabet i god tid inden tilberedningen, så det ikke er koldt, når det lægges på panden. Det gælder for alt kød, at det har godt af at temperere inden tilberedning, da koldt kød mod en varm pande vil forårsage, at kødet smider en masse væske – og det vil vi jo helst bevare inde i kødet. Væsken vil lægge sig i panden, hvorfor kødet begynder at koge fremfor at stege, og så får du altså ikke en god stegeskorpe. Derudover steger man med fordel sin flanksteak rosa eller derunder, da en for længe tilberedning godt kan gøre den lidt tør. Marinérer du flanksteaken på forhånd, får du i øvrigt masser af dejlig smag ind i kødet.Flanksteak på panden

Hvad er flanksteak?

Flanksteaken er en forholdsvis billig, om end ret overset, udskæring, der er placeret under dyrets mørbrad og ikke langt fra brystet. At flanksteaken er noget overset, kan man nu undre sig over, da vi danskere jo ellers er svært glade for oksekød – og med god grund: Oksekød passer til det meste, og det er fyldt med smag og god næring.

Hvilket tilbehør passer til flanksteak?

Flanksteak kan serveres med et væld af forskelligt tilbehør, men du kan for eksempel prøve med grillet spidskål og kartoffelsalat, der passer helt perfekt til dette møre stykke kød. Er du i øvrigt rigtig sovseglad? Så kan du lave en lækker pandesovs af skyen – i denne opskrift kan du se, hvordan du laver en rigtig skøn og nem pandesovs! Selv sprang vi dog sovsen over i denne omgang.
Hvis du ønsker ny inspiration i dagligdagen, så prøv en måltidskasse fra vores sponsor Hello Fresh. Få 1199 kr. i rabat på de første 5 måltidskasser ved at trykke på dette link eller bruge rabatkoden: “gastrofun1199”:  

Antal: 4 personer

Flanksteak på panden

Sådan steger du nemt en perfekt flanksteg. Tips til at sikre dig, at kødet steger og ikke koger på panden. Rare, medium eller rosa? Vi guider dig!
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 600 gram Flanksteak
  • 1 deciliter Olie smagsneutral
  • 2 fed Hvidløg
  • 2 stængler frisk rosmarin
  • Flagesalt
  • Peber fra kværn

Sådan gør du

  • Hæld olien i en plasticpose.
  • Pres hvidløget ned i olien og tilføj salt og peber.
  • Læg flanksteaken ned i posen.
  • Luk posen.
  • Vend og drej posen og lad marinaden fordele sig godt udover kødet. Lad det ligge i 15 minutter. Pak bøffen ud af posen.
  • Kast et blik på flanksteaken og skriv dig bag øret, i hvilken retning, kødets fibre løber. Det er vigtigt, når bøffen skal skæres i skiver, da vi ønsker at skære på tværs af fibrene.
  • Kom 1 del olie til 1 del smør på en varm pande. Du kan også vælge at bruge ghee.
  • Læg flanksteaken på den varme pande. Jeg stegte bøffen medium rare. Det er cirka 5 minutter på hver side. Du ved, at det er stegt medium rare ved at bruge følgende metode: Slap af i din højre hånd. Lad højre hånds tommel- og pegefinger røre hinanden let uden at presse. Brug nu pegefingeren på den venstre hånd til at mærke på den "pude", der sidder under højre hånds tommelfinger: Sådan vil bøffen føles, når den er rare, så giver du den et øjeblik længere end dette, vil bøffen være medium rare. Foretrækker du din bøf på en anden måde, kan du i  se, hvordan du i så fald bærer dig ad.
  • Tag den færdigstegte flanksteak af panden.
  • Lad kødet hvile i 5 minutter. Dæk det ikke til med et klæde eller staniol, da det skaber fugt og gør den sprøde stegeskorpe blød.
  • Skær kødet ud på tværs af fibrene.
  • Servér.