Go Back
+ servings
1

Jordbær tærte

SE NU LIGE HER!! Sommeren er her (næsten), og jeg har lavet den lækreste jordbærtærte. Den synes jeg skisme er blevet mega flot!!
Forfatter: MickiCheng
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Dansk
Keyword: Danmark, Dessert, jordbær, Sødt, Tærte
Forb. tid: 50 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

Mørdej:

  • 125 gram Smør
  • 175 gram Mel
  • 50 gram Flormelis
  • 1 knsp. Salt
  • 1 stk. Æg lille

Mazarinmasse

  • 100 gram Marcipan
  • 100 gram Sukker
  • 100 gram Smør blødt
  • 2 stk. Æg
  • 50 gram Mel
  • 1 knsp. Salt
  • 50 gram Mørk chokolade pynt

Vaniljecreme:

  • 0.5 stk. Vaniljestang
  • 4 stk. Æggeblommer
  • 20 gram Maizena
  • 2.5 deciliter Sødmælk
  • 80 gram Sukker
  • 2.5 deciliter Fløde

Pynt

  • 500 gram Jordbær 4-600 gram
  • Pistaciekerner
  • Ribsgele kan udelades

Sådan gør du

Mørdej

  • Bland mel, flormelis og salt og smuldr smørret i melblandingen.
  • Saml dejen hurtigt med æg - dejen må ikke æltes længe.
  • Stil dejen på køl i mindst 45 min, inden dejen rulles ud og kommes i en tærteform cirka Ø22-24. 

Mazarinmasse:

  • Riv marcipanen og bland det med sukker og smør.
  • Rør æg i et ad gangen og vend til sidst mel og salt i massen.
  • Massen fordeles ovenpå mørdejen i tærteformen og bages ved cirka 195 grader almindelig ovn nederst i cirka 20-23 minutter til den er let gylden.
  • Tages ud og afkøles, hvorfor der smøres er tyndt lag smeltet chokolade på.

Vaniljecreme:

  • Varm mælken op i en gryde. Skrab korn ud af vaniljestangen og bland det med sukker, maizena og æggeblomme.
  • Piskes lyst og luftigt.
  • Hæld den varme mælk over i æggesnapsen og pisk godt rundt.
  • Kom massen i gryden og kog op under omrøring i et par minutter.
  • Pas på cremen ikke brænder på.
  • Kom cremen på køl og lad den blive helt kold.
  • Pisk cremen op og pisk fløden let stiv.
  • Vend fløde og creme sammen og kom på den afkølede kage. 

Pynt:

  • Pynt kagen med jordbær og pensl evt. med smeltet ribsgelé.
  • Drys hakket pistacie over.
  • God fornøjelse.