Start med at finde en stor skål.
Hæld det lunkne vand i skålen.
Kom gæret i skålen og rør det ud i vandet.
Kom havregryn og salt i skålen.
Rør det sammen.
Tilsæt durummel og rør det ud til en klistret og våd dej.
Tag et klæde eller viskestykke og dæk skålen til.
Lad dejen stå tildækket i 12 timer ved stuetemperatur.
Find en gryde, der kan holde til at komme i ovnen (for eksempel en støbejernsgryde) og sæt den i ovnen.
Tænd ovnen på højest mulige temperatur samt varmluft.
Lad gryden varme op i minimum 20 minutters tid.
Tag den brandvarme gryde ud af ovnen. Sluk ikke for ovnen.
Kom dejen i gryden og sæt låg på. Sæt gryden tilbage i ovnen.
Lad brødet bage i cirka 25 min., fortsat på højest mulige temperatur samt varmluft. Tag låget af gryden og lad brødet bage videre i yderligere 5 til 10 minutter.
Tag det færdige brød ud af ovnen. Lad det hvide i cirka 15 minutter inden du skærer det i skiver.