Go Back
+ servings
Antal: 1 brød

Grydebrød | Verdens bedste brød

Grydebrød på fordej og næsten ingen gær. Verdens bedste brød! Helt perfekt begynderbrød.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Keyword: Bage, Bagning, Brød, Frokost, Madbrød, Morgenmad, Tilbehør
Forb. tid: 12 timer 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 600 gram Vand lunkent
  • 500 gram Durum mel
  • 60 gram Havregryn
  • 1 tsk. Salt
  • Gær en lille kugle på 1 cm i diameter

Sådan gør du

  • Start med at finde en stor skål.
  • Hæld det lunkne vand i skålen.
  • Kom gæret i skålen og rør det ud i vandet.
  • Kom havregryn og salt i skålen.
  • Rør det sammen.
  • Tilsæt durummel og rør det ud til en klistret og våd dej.
  • Tag et klæde eller viskestykke og dæk skålen til.
  • Lad dejen stå tildækket i 12 timer ved stuetemperatur.
  • Find en gryde, der kan holde til at komme i ovnen (for eksempel en støbejernsgryde) og sæt den i ovnen.
  • Tænd ovnen på højest mulige temperatur samt varmluft.
  • Lad gryden varme op i minimum 20 minutters tid.
  • Tag den brandvarme gryde ud af ovnen. Sluk ikke for ovnen.
  • Kom dejen i gryden og sæt låg på. Sæt gryden tilbage i ovnen.
  • Lad brødet bage i cirka 25 min., fortsat på højest mulige temperatur samt varmluft. Tag låget af gryden og lad brødet bage videre i yderligere 5 til 10 minutter.
  • Tag det færdige brød ud af ovnen. Lad det hvide i cirka 15 minutter inden du skærer det i skiver.