Go Back
+ servings
Antal: 6 personer

Couscous med ristet aubergine og gulerod

Forfatter: Forlaget Turbine
Keyword: Aftensmad, Couscous, Forret, Gulerødder, Kødfri, mellemøsten, Tilbehør, Vegetar
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

  • 4 stk. Auberginer skåret i tern på 2,5 cm
  • Olivenolie ekstra jomfru
  • 6 stk. Gulerødder små, skrællet og skåret i stave
  • 2 tsk. Oregano
  • 2 tsk. Spidskommen hel
  • 300 gram Couscous
  • 2 tsk. Gurkemeje
  • 1 tsk. Kanel stødt
  • 2 tsk. Koriander stødt
  • 2 clove Hvidløg presset
  • 450 milliliter Vand varmt
  • Citroner 4-5 syltede citroner, uden frø og hakket fint
  • 30 gram Dild hakket fint
  • 30 gram Bredbladet persille hakket fint
  • Salt og peber Maldon-havsalt i flager og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 220 grader (200 grader varmluft). Beklæd to bageplader med bagepapir.
    Kom aubergineternene på den ene bageplade, krydr med penber, hæld godt med olie over, og sæt pladen øverst i ovnen. Kom gulerødderne på den anden bageplade, krydr med salt, peber og oregano, og hæld olie over. Sæt pladen i ovnen, og rist begge pladefulde i 25-30 minutter, til auberginen er gennembagt og brun, og gulerødderne er møre og sorte rundt i kanterne.
    Tørrist spidskommen i en stor gryde ved middelhøj varme i 1 minut. Tag gryden af varmen, tilsæt couscous, og lad den riste med kortvartigt. Rør de andre krydderier i sammen med hvidløg, det varme vand og godt med salt og peber. Læg låg på gryden (eller husholdningsfilm), og sæt den til side i 8-10 minutter, så væden bliver opsuget af couscoussen.
    Rod op i couscoussen med en gaffel. Tilsæt ristet aubergine og gulerod, syltet citron og friske urter, og vend det hele forsigtigt sammen. Sæt kort gryden tilbage på blusset, hvis det er nødvendigt, og server retten varm.