Citroner4-5 syltede citroner, uden frø og hakket fint
30gramDildhakket fint
30gramBredbladet persillehakket fint
Salt og peberMaldon-havsalt i flager og friskkværnet sort peber
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 220 grader (200 grader varmluft). Beklæd to bageplader med bagepapir.Kom aubergineternene på den ene bageplade, krydr med penber, hæld godt med olie over, og sæt pladen øverst i ovnen. Kom gulerødderne på den anden bageplade, krydr med salt, peber og oregano, og hæld olie over. Sæt pladen i ovnen, og rist begge pladefulde i 25-30 minutter, til auberginen er gennembagt og brun, og gulerødderne er møre og sorte rundt i kanterne.Tørrist spidskommen i en stor gryde ved middelhøj varme i 1 minut. Tag gryden af varmen, tilsæt couscous, og lad den riste med kortvartigt. Rør de andre krydderier i sammen med hvidløg, det varme vand og godt med salt og peber. Læg låg på gryden (eller husholdningsfilm), og sæt den til side i 8-10 minutter, så væden bliver opsuget af couscoussen.Rod op i couscoussen med en gaffel. Tilsæt ristet aubergine og gulerod, syltet citron og friske urter, og vend det hele forsigtigt sammen. Sæt kort gryden tilbage på blusset, hvis det er nødvendigt, og server retten varm.