Kom gær, sukker, salt, olie og vand om i en røreskål og rør gæren ud ud i vandet. Bruger du som mig en Kenwood røremaskine, så giv den et minut ved hastighed 3. Hvis du bruger håndkraft, så rør til gær, salt og sukker er opløst - dette kan godt tage er par minutter.
Rør melet i lidt af gangen ved hastighed 3, så der ikke er mel i hele køkkenet.
Når dejen begynder at samle sig skrues, skrues hastigheden op på 5, så glutenfibrene kommer til at arbejde. Bliv ved til dejen begynder at slippe siderne på skålen.
Bruger du håndkraft, skal dejen æltes i cirka 20-30 minutter på bordet, til dejen er smidig og lækker at røre ved. Dejen skal være lidt klistret, uden at den sætter sig fast på dine finger.
Første hævning:Sæt dejen til at hæve i en skål overdækket med en badehætte* (næste gang du eller familien er på hotel, så nap dem på badeværelset) eller brug husholdningsfilm.Lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur.