Go Back
+ servings
Antal: 4 personer

Millionbøf

Millionbøf er en klassisk, dansk ret, som er blevet serveret i generationer rundt omkring i de danske hjem.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Danmark, Dansk mad, Familiemad, Gryderet, hakket oksekød
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 20 gram Smør
  • 250 gram Løg
  • 2 fed Hvidløg
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 stk. Rosmarinkviste frisk
  • Olie til stegning
  • 1 spsk. Tomatpure frisk
  • 500 gram Hakket Oksekød 10-12 %
  • 1 deciliter Rødvin
  • 5 deciliter Oksefond
  • 1 spsk. worcestershiresauce
  • 2 stk. Laurbærblad
  • 1.5 spsk. Hvedemel til jævningen, kan erstattes af maizena
  • 1 deciliter Vand til jævningen, kan erstattes af mælk
  • Salt og peber salt og peber
  • Sovsekulør
  • Bredbladet persille

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint.
  • Varm en gryde op, tilsæt smør og rosmarin og steg løgene til de bliver klare og let brune – tilsæt salt og sukker undervejs.
  • Tilsæt tomatpure, oksekød og olie og skru op for blusset. Steg det godt – kødet skal være stegt og ikke kog
  • Tilsæt ca. 1 dl rødvin og rør godt rund. Det kød og løg der har sat sig i bunden af gryden skulle gerne løsne sig og give en masse smag til retten (det hedder en deglacering).
  • Lad vinen simre et par minutter, så alkoholen kan fordampe.
  • Tilsæt bouillon, Worcestershire sauce og laurbærblade og et skud peber.
  • Lad retten simre i 10 minutter. 
  • Bland/ryst hvedemel og vand samme til en jævning og jævn så kødsovsen – prøv dig frem! Det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Hvis du vil, så kan du lave en blanding af maizena og vand, så skal du bruge meget mindre maizena end hvedemel og den bliver glutenfri. 
  • Smag sovsen til med salt og peber og giv den sovsekulør, så den får en dejlig mørk farve.
  • Fjern rosmarin- og laurbærbladene fra sovsen.
  • Hak persillen og kom den ovenpå millionbøffen ved servering.
  • Servér millionbøffen med en hjemmelavet kartoffelmos eller rodfrugtsmos. Spæd gerne op med noget syltet, f.eks. syltede rødbeder eller syltede asier.