Go Back
+ servings
Pizzadej
Antal: 8 pizzaer

Pizzadej

Til når tiden er knap og når du har god tid.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Italien, Pizza
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 4 minutter

Ingredienser

  • 1 pakke Gær Eller tørgær
  • 1 kilogram Tipo 00 Kan erstattes af hvedemel
  • 5 deciliter Vand Vandet skal være lunkent
  • 1 tsk. Groft salt
  • 2 spsk. Sukker
  • 3 spsk. Olie Olien skal være smagsneutral
  • 1 spsk. Olie Til at smører skålen inden dejen sættes til hævning

Sådan gør du

  • Opløs gær, sukker og salt i en rørskål med lunkent vand.
  • Tilsæt olien og rør vand og olie sammen. Normalt bruger vi en smagsneutral olie, som solsikkeolie eller rapsolie
  • Rør melet i lidt ad gangen. Hold lidt mel tilbage til når pizzaerne skal rulles ud. Normalt gemmer jeg 50-75 gram. Men hold godt øje med at dejen ikke bliver for tør - hellere at dejen er lidt for klistret end for tør. Der kan altid æltes mener mel ind i dejen efter den har kørt på røremaskine. 
  • Når dejen er kørt på røremaskinen vendes den ud på bordet og æltes kort. Det er nu du kan give den lidt ekstra mel, hvis du synes den klistrer for meget.
  • Smør din skål med lidt olie, jeg bruger cirka 1 spsk. neutral olie. Kom dejen op i den smurte skål og dæk skålen med et viskestykke.
  • Sæt dejen til hævning i cirka 1 times tid. Har du mere tid så lad dejen stå og hæve et par timer. Jeg har haft dejen til at hæve i op til 10 timer uden problemer.
  • Cirka 15 minutter før jeg skal lave bruge dejen, deler jeg den i 8 dele. Hver del bliver rullet op til en stram kugle og sat på en meldrysset plade under et viskestykke.
  • Varm dit bagestål eller pizzasten op til maksimal varme (275-300 grader varmluft).
  • Rul din pizzadej tyndt ud og placere din pizzadej på en pizzaspadel beklædt med bagepapir. 
  • Kom herefter det ønskede fyld på. Her i huset er hittet en klassiker med tomatsovs, serranoskinke og bøfmozzarella ost.
  • Bag din pizza i 3-4 minutter ved fuld varme.

Noter

Bagestålet kan købes her.