Go Back
+ servings
Mørbradgryde med bacon
Servings: 6 personer

Mørbradgryde med bacon

Mormorklassikeren, der er elsket af unge som ældre! Lækker og nem opskrift, der sidder lige i skabet. Kan både laves hurtigt eller som simreret.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Danmark, Gris, Gryderet, Mormormad, simreret, svinemørbrad
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 2 stk. Svinemørbrad
  • Smør Til stegning - brug evt. en blanding af smør og olie
  • 2 stk. Løg Fint hakket
  • 2 fed Hvidløg Fint hakket
  • 2 spsk. Røget paprika
  • 2 spsk. Karry
  • 0.25 liter Piskefløde
  • 2 deciliter Tomatpure
  • 2 deciliter Ketchup
  • 250 gram Champignon
  • 100 gram Cocktailpølser
  • 100 gram Bacon Til pynt
  • 1 bundt Bredbladet persille Til pynt
  • Æbleeddike
  • Salt
  • Peber
  • Citronsaft
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Start med at afpudse svinemørbraden og skær den i mindre stykker.
  • Hak løg og hvidløg, og steg dem i smør sammen med paprika og karry ved middelhøj varme, så karryen kan blive brændt lidt af og løgene får lidt farve. Når karryen "brændes af", fremhæves karryens smag.
  • Tilsæt kødet til løg, hvidløg, paprika og karry, og lad kødet stege, så det får en let stegeskorpe.
  • Tilsæt tomatpuréen og lad den få en smule farve. Derefter tilsættes ketchup, og det hele varmes rigtig godt igennem.
  • Tilsæt fløden og lad det småsimre til kødet er mørt. Det tager cirka 30 minutter.
  • På en separat pande opvarmes smør og olie, og champignon steges let gyldne. Tilsæt dem efterfølgende til retten.
  • Smag til med salt, peber, citronsaft og æbleeddike. Hvis du synes, retten mangler lidt smag, så tilsæt eventuelt fond (Vi anbefaler kalve-, okse - eller grøntsagsfond).
  • Inden retten serveres, steges baconen sprød og lægges på fedtsugende papir.
  • De sprøde baconstykker lægges over retten lige inden servering. Pynt retten af med persille.