Go Back
+ servings
Servings: 1 glas

Asier syltet af mormor

Koldt-syltede asier! En nem måde at lave en klassiker på til frokost eller aftensmaden. Jeg har (som sædvanlig) været i gemmerne og fundet mormors opskrift på disse herligheder.
Author: Vildmedmormormad
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Keyword: Mormormad, råsyltning, Syltning, Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 4 stk. Asier kan være op til 5, hvis de er små
  • 500 gram Sukker
  • 100 gram Salt
  • 0.5 liter Eddike
  • Krydderier f.eks. sort peber og dildskærme
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Skræl asierne og skær dem midt over.
  • Skrab indmaden ud.
  • Det er vigtigt, at du får alt det løse af, for hvis der er noget tilbage bliver asierne bløde.
  • Efter du har skrabet indmaden godt ud, tørrer du dem med et viskestykke, så de er helt tørre.
  • Så skærer du dem i passende stykker.
  • Put alle stykkerne i et rengjort glas.
  • Fyld glasset helt op.
  • Rør eddike, salt og sukker sammen i en skål og hæld det over asierne.
  • Tilsæt til sidst en dildskærm eller andre krydderier, som du gerne vil have i.
  • Lad glasset stå en uges tid indtil asierne er faldet sammen, og flyder op som du kan se på billedet.