Bland det hakkede oksekød og svinekød i en skål og rør godt rundt. Bland løg, hvidløg, rasp og æg i farsen. Tilsæt mælk og krydr med salt og peber.
Lav små runde kugler af farsen. Placer dem alle på en ren tallerken og sæt dem på køl i 2 timer. Det hjælper dejen med at holde faconen under stegningen.
Kom olie på en stor tykbundet pande og sæt den på middel varme. Når panden er varm, tilsættet kødbollerne og de skal have stegeskorpe på alle sider.
Når de har fået stegeskorpe, skal de lægges i et ildfast fad med låg på. Herefter skal de have 30 minutter i ovnen ved 180 grader celsius (almindelig ovn) eller 160 grader celsius (varmluft).
Svenske flødesauce
Saucen er en opbagt sauce: Start med at smelte smørret og tilsæt melet under kraftig piskning, så du undgår klumper. Det tager et par minutter, så melet kan blive bagt igennem. Tilsæt begge bouilloner under stadig lettere piskning. Herefter tilsættes den fuldfede fløde, sojasauce og dijonsennep. Skru ned for blusset og lad den simre til den tykner under lettere og lettere piskning.
Server retten med dine favorit kartofler - enten kartoffelmos eller nykogte kartofler. Velbekomme.