Go Back
+ servings
Servings: 4 personer

Mexicansk inspireret bønnesalat

Author: Thomas Tranegaard Nielsen
Keyword: Aftensmad, Bønner, Kylling, Kyllingebryst, Mexico, Salat
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

Bønnesalat

  • 2 dåse Bønner f.eks. kidney, butter, fava og sorte bønner
  • 1 dåse Majs
  • 2 stk. Tomater store
  • 2 stk. Peberfrugt
  • 2 stk. Avocado
  • 1 stk. Rødløg
  • 30 gram Persille
  • 10 gram Koriander

Dressing

  • 1 deciliter Olivenolie
  • 2 spsk. Honning
  • 2 spsk. Limesaft
  • 0.5 deciliter Sherryvineddike
  • 1 tsk. Spidskommen stødt
  • 1 tsk. Koriander stødt
  • Salt og Peber

Tilbehør

  • 200 gram Kyllingebryst
  • 0.5 tsk. Koriander
  • 0.5 tsk. Spidskommen
  • 1 tsk. Kanel ægte/ceylon
  • 2 spsk. Olivenolie
  • 2 spsk. Honning eller agave
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Hæld bønnerne i et dørslag, skyl dem og lad dem dryppe af (du kan også udbløde tørrede bønner og koge dem, men så skal du i gang dagen før).
    Hæld vandet fra majsene.
    Skær tomat, peberfrugt og avocado i tern på ½ til 1 cm og smid dem i en salatskål.
    Hak rødløget fint og smid det op i salatskålen.
    Skyl urterne, fjern stænglerne og slyng eller dub urterne, så de ikke er våde.
    Hak nu urterne, gerne chiffonade, og smid dem op i salaten – gem evt. lidt til pynt.
    Når bønnerne er dryppet af tilføjer du også dem til salaten.
    Lav en dressing ved at blande alle ingredienserne i en skål og piske dem godt sammen med en gaffel.
    Hæld nu dressingen ud over salaten og vend den i – stil evt. salaten i køleskabet.
    Krydr kyllingen med salt og peber og steg den i olie, tag kyllingen af panden og lad den køle lidt.
    Pluk kyllingen i små stykker og fordel den på salaten.
    Drys krydderierne ud over kyllingen og hæld olie og honning udover og evt. lidt krydderurter.
    Servér med friskbagt brød.